Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Kirjoja oppimiseen

Saavutettavuuskirjasto Celiasta voi saada oppikirjoja opiskelun tueksi, kun lukeminen on vaikeaa. Celian kirjat tekevät lukemisesta helpompaa.

Celian oppikirjat ovat:

  • äänioppikirjoja, joita voi lainata ja kuunnella maksutta Celianetissä ja Pratsam Reader -sovelluksessa
  • pisteoppi- ja Luetus-kirjoja, joita näkövammaiset oppilaat ja opiskelijat voivat käyttää opinnoissaan
  • koneäänisiä DaisyTrio-kirjoja, joita tehdään kaikille lukemisesteisille ammatillisiin opintoihin ja korkeakouluopintoihin.

Kaksi ihmistä istuu yhdessä pöydän ääressä. Pöydällä on tietokone, vihkoja ja kyniä. Kolmas henkilö istuu pöydän ääressä yksin kuvan etualalla. Kahden henkilön korvilla on nappikuulokkeet. Kuva Saavutettavuuskirjasto Celia.

Oppikirjojen käyttö

  1. Celian kirjojen käyttö on maksutonta. Käyttäjä tarvitsee henkilökohtaiset tunnukset Celian palveluiden käyttöön.
    Lukemisesteinen opiskelija voi pyytää palveluun rekisteröimistä koulusta tai kirjastosta. Alle 15-vuotiaan oppilaan huoltajalta tarvitaan lupa lapsen rekisteröimiseen: Tietoa Celian palveluista huoltajille.
  2. Hae tarvitsemaasi oppikirjaa Celian kokoelmasta.
    Ohjeita oppikirjojen hakuun ja lainaukseen.
  3. Jos oppikirjaa ei ole, Celian kokoelmaan voi tehdä oppikirjasta hankintaehdotuksen. Tutustu myös oppimateriaalien julkaisuperiaatteisiin.

Tuotantopäätökset

Peruskoulun ja lukion oppikirjojen tuotantopäätökset löydät Tuotantopäätökset-sivulta. Tuotantopäätökset ruotsinkielisistä oppikirjoista löydät Produktionsbeslut-sivulta.

Voit tutustua peruskoulun ja lukion vuoden 2016 opetussuunnitelman mukaisiin saavutettaviin kirjoihin täällä. Sivua ei ole päivitetty vuoden 2017 jälkeen, mutta saman kirjasarjan uudet kirjat löytyvät Celianetistä.

Tilaa Saavutettavuuskirjasto Celia uutiskirjeitä, ja saat ajantasaista tietoa Celian palveluista ja kirjoista!

Kirjoja oppimiseen -osion sisällys