Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Yhteishaun valintakokeiden ennakkomateriaalit

Celian asiakas voi tilata suomalaisen korkeakoulun valintakokeiden ennakkomateriaalit saavutettavassa muodossa Saavutettavuuskirjasto Celiasta.

Jos kyseessä on muu kuin yhteishakua koskeva ennakkomateriaali, ota yhteyttä Celian asiakaspalveluun sähköpostitse palvelut@celia.fi.

Kaksi ihmistä istuu yhdessä pöydän ääressä. Pöydällä on tietokone, vihkoja ja kyniä. Kolmas henkilö istuu pöydän ääressä yksin kuvan etualalla. Kahden henkilön korvilla on nappikuulokkeet. Kuva Saavutettavuuskirjasto Celia.

Sisällys

Valintakokeiden ennakkomateriaali korkeakouluun hakijalle

Yhteishaussa hakevan asiakkaan on lähetettävä Celiaan hankintaehdotuslomake valintakokeen saavutettavasta ennakkomateriaalista viimeistään yhteishaun viimeisenä päivänä (30.3. vuonna 2023). Myöhästyneitä hankintaehdotuslomakkeita ei käsitellä.

Saavutettava ennakkomateriaali on lainattavissa aikaisintaan sen jälkeen, kun korkeakoulu on julkistanut ennakkomateriaalin.

Celia ei tuota valintakokeiden ennakkomateriaaleja silloin, kun ne ovat saatavilla suoraan saavutettavassa muodossa korkeakoulusta julkaisupäivänä. Tällöin ennakkomateriaalin saavutettavuudesta vastaa kyseinen korkeakoulu.

Yhteishaussa korkeakouluun hakeva, toimi näin

  • Jos et ole vielä Celian asiakas ja sinulla on lukemiseste, rekisteröidy ensin asiakkaaksi.
  • Tilaa valintakokeen ennakkomateriaalit Celian hankintaehdotuslomakkeella (linkki alla).
  • Kerro lomakkeessa, mihin olet hakemassa. Valintakoekirjoja ei tarvitse tietää tilausvaiheessa.

Siirry hankintaehdotukseen.

Kirjat valintakokeiden ennakkomateriaaleina

  • Valintakoekirjat tuotetaan ensisijaisesti koneäänisiksi DaisyTrio-kirjoiksi suomen-, ruotsin- ja englanninkielisistä teoksista. Muunkielisiä kirjoja tuotetaan ainoastaan harkinnan mukaan saavutettaviksi e-kirjoiksi ilman ääntä. Valintakoekirjat voidaan tuottaa harkinnan mukaan elektronisiksi kirjoiksi.
  • Kirja tuotetaan, jos sitä ei ole saatavilla saavutettavassa muodossa jostain muualta, kuten kustantajan e-kirjana, joka on saavutettava erilaisten kuuntelun ja lukemisen apuvälineiden avulla.
  • Celia ei tuota lukion oppikirjoja valintakokeiden ennakkomateriaaliksi; useiden kustantajien digioppikirjojen sisältöä voi nykyään kuunnella.
  • Celia ei tuota valintakoekirjoja ihmisäänellä luetuiksi äänikirjoiksi.

Artikkelit ja artikkelikokoelmat valintakokeiden ennakkomateriaaleina

 

Tutustu Saavutettavuuskirjasto Celian oppimateriaalien julkaisuperiaatteisiin.

Tietoa korkeakouluille saavutettavista valintakokeista.