Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Ehdota uutta kirjaa Celian kokoelmaan

Ehdota kauno- tai tietokirjaa

Celian kokoelmasta puuttuvaa kauno- tai tietokirjaa voit ehdottaa laitamalla sähköpostia osoitteeseen palvelut@celia.fi.

Kirjan ehdottajalle ei tiedoteta erikseen, otetaanko kirja tuotantoon. Asiaa voi seurata Celianetistä. Voit tutustua, millä periaatteilla kaunokirjoja ja tietokirjoja valitaan Celian kokoelmaan.

Ehdota oppikirjaa, kurssikirjaa tai valintakoekirjaa

Huomioi ennen hankintaehdotuksen tekoa

  1. Tee hankintaehdotus vain sellaisesta oppimateriaalista, jota ei löydy kirjana Celian valikoimasta. Tarkista tämä hakemalla kirjaa. Jos kirja löytyy valikoimasta, niin kirjautumalla sisään näet, onko kirja lainattavissa vai vasta varattavissa.
  2. Jos peruskoulun tai lukion kirjaa ei löydy Celianetistä, tarkista myös Tuotantopäätökset-sivulta, löytyykö kirja sieltä. Jos ei, niin tee hankintaehdotus.
  3. Tutustu oppikirjoja, kurssikirjoja ja valintakoekirjoja koskeviin rajauksiin ja lisätietoihin.
  4. Päätöstä kirjojen tuottamisesta ei lähetetä henkilökohtaisesti ehdottajille, tämä tieto löytyy Celianetistä tai peruskoulun ja lukion kirjojen osalta tuotantopäätöksistä.
  5. Puutteellisesti täytettyä hankintaehdotuslomaketta ei käsitellä.

Peruskoulun oppikirjoilla on hankintakaudet. Tee hankintaehdotus seuraavaa lukukautta varten niiden aikana. Uusi kirja valmistuu kolmessa kuukaudessa.

  • Syksyn oppikirjoille hankintakausi on 1.2. – 15.4.
  • Kevään oppikirjoille hankintakausi on 1.8. – 30.9.

Korkeakoulun kurssikirjojen tuotantoaika on 3 kuukautta. Erityisen vaativissa kirjoissa tuotantoaika voi olla tätä pitempi.

oppimateriaalien hankintaehdotus