Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Ehdota uutta kirjaa Celian kokoelmaan

Sisällys

Ehdota kauno- tai tietokirjaa

Voit ehdottaa meille Celian kokoelmasta puuttuvaa kauno- tai tietokirjaa. Lähetä ehdotuksesi sähköpostilla osoitteeseen palvelut@celia.fi.

Tutustu, millä periaatteilla kauno- ja tietokirjoja valitaan Celian kokoelmaan.

Löydät uusimmat teokset Celian uutuuskirjaluettelosta.

Ehdota oppikirjaa, kurssikirjaa tai valintakoekirjaa

Huomioi nämä ennen kuin teet hankintaehdotuksen:

  1. Tee hankintaehdotus vain sellaisesta oppimateriaalista, jota ei löydy kirjana Celian valikoimasta. Tarkista kirjan saatavuus Celianetistä. Jos kirja löytyy valikoimasta, kirjaudu sisään niin näet, onko kirja lainattavissa vai vasta varattavissa.
  2. Jos peruskoulun tai lukion oppikirjaa ei löydy Celianetistä, tarkista myös Tuotantopäätökset-sivulta, löytyykö kirja sieltä. Jos kirjaa ei löydy, tee hankintaehdotus.
  3. Huomioithan, että kirjaa ei tuoteta, jos siitä on olemassa e-kirja, joka on saavutettava erilaisten kuuntelun ja lukemisen apuvälineiden avulla.
  4. Kurssikirjoiksi ei tuoteta myöskään oheislukemistoja (opintojakson vetäjän suosittelemia kirjoja, jotka eivät ole kurssikirjoja), artikkeleita, luentomonisteita tai osia kirjoista, lakikokoelmia (lait FINLEX-tietokannassa) tai kielten sanakirjoja muuten kuin poikkeuksellisissa tilanteissa. 
  5. Kurssikirjoja ei tuoteta ihmisäänellä luetuiksi äänikirjoiksi.
  6. Tutustu myös oppikirjoja, kurssikirjoja ja valintakoekirjoja koskeviin rajauksiin ja lisätietoihin.
  7. Päätöstä kirjojen tuottamisesta ei lähetetä henkilökohtaisesti ehdottajille. Tieto löytyy Celianetin valikoimasta ja peruskoulun ja lukion oppikirjojen osalta tuotantopäätöksistä.
  8. Puutteellisesti täytettyä hankintaehdotuslomaketta ei käsitellä.

Peruskoulun oppikirjat

Peruskoulun oppikirjoilla on hankintakaudet. Tee hankintaehdotus seuraavaa lukukautta varten niiden aikana. Uusi kirja valmistuu kolmessa kuukaudessa.
Syksyn oppikirjoille hankintakausi on 1.2.–15.4. Kevään oppikirjoille hankintakausi on 1.8.–30.9. Lisää tietoa peruskoulun oppikirjoista.

Korkeakoulukirjat

Korkeakoulun kurssikirjojen tuotantoaika on 3 kuukautta. Erityisen vaativissa kirjoissa tuotantoaika voi olla tätä pitempi. Lisää tietoa korkeakoulun kurssikirjoista.

Valintakokeiden saavutettavat ennakkomateriaalit

Valintakokeiden saavutettavat ennakkomateriaalit julkistetaan aikaisintaan sen jälkeen, kun korkeakoulu on julkistanut tiedot ennakkomateriaalista sivuillaan. Ennakkomateriaalia ei tuoteta, jos se on saatavilla julkaisupäivänä saavutettavassa muodossa jostain muualta, kuten esimerkiksi korkeakoulun sivuilta tai kustantajan e-kirjana. Lisää tietoa valintakokeiden ennakkomateriaaleista.

Tee oppimateriaalin hankintaehdotus

Ehdota oppikirjaa, kurssikirjaa tai valintakoekirjaa täyttämällä alla olevat kentät:

Tähdellä (*) merkityt tiedot ovat pakollisia.