Gå till innehåll Hoppa till inloggning Hoppa till sidkarta

Celias läsutmaning 2021

Vill du hitta en ny läsning varje månad på året?

Celias läsutmaning 2021 erbjuder en ny rolig utmaning varje månad som uppmuntrar till att läsa böcker som är nya för en själv. Syftet är att ge läsarna möjlighet att hitta både nya sätt att läsa och ny läsning. Vem som helst kan börja utmaningen och man kan göra den med Celias böcker eller genom att läsa egna böcker. Årets läsutmaning innehåller till exempel en bok med en modig hjälte (juniutmaningen) och en bok som tar dig till drömmarnas land (novemberutmaningen).

Utmaningen syns varje månad som publicerade böcker på Celianets förstasida och boktipsen finns också i Facebook-gruppen Böcker för alla. Varje utmaningsmånad ger möjlighet att hitta nya favoritböcker som man annars inte skulle ha läst.

Man kan delta i utmaningen när som helst. Man kan till exempel börja med februari månads utmaning där man läser en positiv bok. Vi rekommenderar Cheryl Strayeds bok “Vild: en vandring till mig själv” som baseras på verkliga händelser. Kärnan i äventyrshistorien är idén om hur man med beslutsamhet kan övervinna hinder som verkar oöverstigliga. Den första delen av Elena Ferrantes populära Neapelserie “Min fantastiska väninna: barndom och tonår” som är ett verk skrivet ur barnets synvinkel passar som läsutmaning för mars månad. Boken handlar om vänskapen mellan två mycket olika flickor i efterkrigstidens Italien.

Läsutmaningen är lekfull och öppen för alla – ta dig an utmaningen du också!