Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Celian lukuhaaste 2021

Haluaisitko löytää uutta luettavaa vuoden jokaiselle kuukaudelle?

Celian lukuhaaste 2021 tarjoaa kuukausittain vaihtuvan hauskan haasteen, joka kannustaa tarttumaan itselle uusiin kirjoihin. Tavoitteena on tarjota lukijoille mahdollisuus löytää sekä uusia lukutapoja että uutta luettavaa. Haasteen voi aloittaa kuka tahansa ja sen voi suorittaa Celian kirjoilla tai vaikkapa omia kirjoja lukemalla. Tämän vuoden lukuhaasteessa luetaan esimerkiksi kirja, jossa on rohkea sankari (kesähaaste) ja kirja, joka vie sinut höyhensaarille (marrashaaste).

Haaste näkyy kuukausittain Celianetin etusivulle nostettuina kirjoina ja kirjasuosituksia voi löytää myös Facebook-ryhmästä Kirjoja kaikille. Jokainen haastekuukausi tarjoaa mahdollisuuden löytää uusia suosikkikirjoja, joita ei muuten olisi tullut lukeneeksi.

Mukaan haasteeseen voi tulla koska tahansa. Alkuun voi päästä vaikkapa helmihaasteesta, jossa luetaan positiivinen kirja. Suosittelemme Cheryl Strayedin tositapahtumiin perustuvaa kirjaa ”Villi vaellus”. Seikkailutarinan ytimessä on ajatus siitä, kuinka päättäväisyydellä voi voittaa ylitsepääsemättömiltä tuntuvat esteet. Maaliskuun kirjahaasteeseen lapsen näkökulmasta kirjoitetuksi teokseksi sopii taas vaikkapa Elena Ferranten suositun Napoli-sarjan ensimmäinen osa ”Loistava ystäväni: lapsuus ja nuoruus”. Kirja kertoo kahden hyvin erilaisen tytön ystävyydestä sodanjälkeisessä Italiassa.

Lukuhaaste on leikkimielinen ja kaikille avoin – ota sinäkin haaste vastaan!