Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Osallistu Itämeren juhlintaan!

Merenlahti myöhäiskesällä auringon laskiessa. Itämeripäivän logo alakulmassa.

Perinteistä Itämeripäivää vietetään torstaina 31.8. Teemapäivänä innostetaan tekemään hyviä tekoja Itämeren suojelemiseksi. Saavutettavuuskirjasto Celia on mukana juhlimassa arvokasta Itämerta. Tarjoamme asiakkaillemme merellisiä lukukokemuksia ja kiehtovia seikkailuja merimaisemissa.

Tässä joitakin lukuvinkkejä:

 • Kalastajien kyydissä Itämerellä / Ahonen, Jukka & Sundell, Janne. 381766
  Kalastajien kyydissä Itämerellä kertoo muutoksen kourissa olevasta elinkeinosta. Millaista on kalastaja elinkeino, ja millaista kalaa Itämeressä vaeltaa?
 • Kommodori Hornblower: romaani / Forester, C.S. 378387
  Hornblower-romaanisarjaan kuuluvassa, perinteistä meriseikkailua tulvivassa kirjassa kommodorin vaiheita seurataan Itämerellä ja Suomenlahdella Napoleonin Venäjän-retken aikana.
 • Meri ja Tove: elämää saaristossa ⁄ Latva, Otto. 382814
  Tove Janssonin merihenkisen elämän kautta tarkastellaan merta sekä meren ja saariston kulttuurihistoriaa 1900-luvulla.
 • Harmaja luode seitsemän / Paasio, Leena. 380483
  Meribiologiäidin kadotessa onnettomuudessa Eetun pitäisi surunsa kanssa selvitä juuri alkaneesta lukiosta. Mutta oliko kyseessä todella onnettomuus, ja miksi äidin tutkimukset tuntuvat kiinnostavan outoja tahoja?
 • Tornado / Remes, Ilkka. 380380
  Itämeri on sodan kynnyksellä ennennäkemättömän maailmankriisin uhatessa. Tasavallan presidenttikin on kateissa. Ilkka Remeksen jännäristä ei käänteitä puutu!

Julkaisemme kirjavinkkejä myös Facebookin Kirjoja kaikille -ryhmässä, Instagramissa ja Celianetin etusivun Yllätä minut -kategoriassa.

Tule mukaan juhlimaan monimuotoista Itämerta!

Kuva: Heidi Korpelainen

John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa. Juhlinnan lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa meren luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Vuonna 2023 Itämeripäivää vietetään 31.8. www.itämeripäivä.fi