Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Lukemisen monet muodot tutuiksi! Lukuviikkoa vietetään 17.–23.4.2023.

 

Lukuviikko on vuosittainen valtakunnallinen lukutaidon teemaviikko, joka tarjoaa tietoa ja sisältöjä lukutaidon ja lukemisen ajankohtaisista kysymyksistä.

Tänä vuonna Lukuviikon teemana on lukemisen monet muodot. Viikon aikana tuodaan esille, kuinka erilaiset lukemisen tavat ja digitaaliset alustat muuttavat lukemistamme.

Lukuviikkoon voi osallistua ympäri Suomen mm. hyödyntämällä Lukuviikon materiaaleja, osallistumalla keskusteluun sosiaalisessa mediassa, nostamalla lukutaitoa esille omasta näkökulmastaan, sekä järjestämällä erilaisia tapahtumia, tempauksia ja kirjailijavierailuja. Lukuviikon sisältöjä voi hyödyntää lukutaitotyössä läpi vuoden.

Lukuviikon tehtäväpankki tarjoaa taustatietoa ja innostavia tehtäviä kaikenikäisille lukemisen ja lukutaidon ympäriltä – esimerkiksi mahtavia oppituntivinkkejä eri-ikäisille oppilaille. Lukuviikon tehtäväpankki sisältää myös Saavutettavuuskirjasto Celian vinkkejä sekä materiaaleja lukemisen, oppimisen ja opetuksen tueksi.

Tietoa Saavutettavuuskirjasto Celian palveluista
Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Celian maksuttoman äänikirjapalvelun käyttäjäksi voi liittyä koulussa tai kirjastossa. Lue lisää äänikirjapalvelusta ja siihen liittymisestä.