Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Tervetuloa lumottuun puistoon – kesän lukukampanja lapsille alkaa 1.6.!

Lumotun puiston salaisuus -kampanjan juliste, jossa sinitukkainen päähenkilö ja hänen kaninsaValtakunnallinen kirjastojen yhteinen lukukampanja kannustaa lapsia viettämään kesää kirjojen parissa. Kampanja on suunnattu alakouluikäisille. Kampanjasivut avautuvat 1.6. ja ovat auki 31.8.2021 asti. Osoite on Lumotunpuistonsalaisuus.com. Kampanja on kaksikielinen.

Kampanjassa lapset saavat seurata tarinaa, jossa päähenkilö ja hänen kaninsa Harmi törmäävät puistossa mitä eriskummallisimpiin hahmoihin ja asioihin. Mitä on tekeillä? Onko puisto lumottu? Kampanjasivustolla on tarinaan liittyviä kysymyksiä, joihin vastaamalla lapsi saa kerättyä koodin. Oikean koodin avulla avautuu tarinan loppuratkaisu. Matkan varrella lapset myös lukevat eri teemoihin liittyviä suositeltuja kirjoja ja suorittavat näistä pieniä tehtäviä. Kaikki tehtävät suoritettuaan lapsi voi osallistua lähikirjastossaan pienen palkinnon arvontaan.

Kampanjan suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Seinäjoen kaupunginkirjasto. Sillä on valtakunnallinen erityistehtävä lasten ja nuorten lukemisen ja lukutaidon edistämisen tukemiseksi kirjastoissa. Lukukampanja on osa tätä kokonaisuutta ja näkyy kesällä kirjastoissa kautta maan.

Kampanjasivustolla julkaistaan myös kokonaan ääneen perustuva saavutettava versio, jossa suoritettavat tehtävät on muokattu sellaiseen muotoon, että ne voi suorittaa äänikirjojen avulla. Celia on ollut apuna koostamassa listoja suositeltavista kirjoista meidän tuotannostamme, jotta kaikki lapset pääsevät osallistumaan seikkailuun.

Samaan aikaan lasten kampanjan aikaan pyörähtää käyntiin myös nuorille suunnattu kampanja osoitteessa Luettumaa.com. Tästä ei kuitenkaan ole tänä vuonna saatavilla saavutettavaa versiota.