Gå till innehåll Hoppa till inloggning Hoppa till sidkarta

Välkommen till den förtrollade parken – sommarläskampanjen för barn börjar den 1 juni!

Biblioteken ordnar en gemensam riksomfattande läskampanj som uppmuntrar barn till att läsa under sommaren. Kampanjen riktar sig till lågstadiebarn. Kampanjens webbplats öppnar den 1 juni och är öppen fram till den 31 augusti 2021. Adressen är Lumotunpuistonsalaisuus.com. Kampanjen är tvåspråkig.

Barnen får följa med en berättelse där huvudpersonen och hans kanin Harmi stöter ihop med de märkligaste karaktärerna och företeelserna i en park. Vad är det som händer? Är parken förtrollad? Kampanjens webbplats har frågor om berättelsen, och genom att svara på dem samlar barnet ihop en kod. Rätt kod avslöjar slutet på berättelsen. Barnen får också läsa rekommenderade böcker med olika teman och utföra små uppgifter i anslutning till dem. Efter att ha slutfört alla uppgifter kan barnet delta i utlottningen av ett litet pris i sitt lokala bibliotek.

Seinäjoki stadsbibliotek ansvarar för planeringen och genomförandet av kampanjen. Kampanjen har som riksomfattande syfte att stödja bibliotekens arbete för att främja läskunnighet och läsning bland barn och unga. Läskampanjen ingår i den här helheten och under sommaren kommer den att synas i biblioteken i hela landet.

Även en helt ljudbaserad tillgänglig version publiceras på kampanjens webbplats, där uppgifterna har anpassats för att utföras med hjälp av talböcker. Celia har hjälpt till med att sammanställa listor över rekommenderade böcker från vår produktion så att alla barn kan delta i äventyret.

En kampanj som riktar sig till ungdomar kommer att lanseras samtidigt på adressen Luettumaa.com. Av den finns det dock ingen tillgänglig version i år.