Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Tule mukaan viettämään Lukuviikkoa!

Turkoosilla pohjalla beige teksti Kirjallisuus luo kohtaamisia. Tekstin alla beigellä pohjalla turkoosilla värillä Lukuviikon logo.

Lukuviikko on Lukukeskuksen järjestämä vuosittainen lukemisen ja lukutaidon teemaviikko. Tänä vuonna Lukuviikkoa vietetään 22.–28.4.

Myös Saavutettavuuskirjasto Celia osallistuu Lukuviikkoon. Tapahtuman tehtäväpankissa on mukana Celian laatimia sanataideoppitunteja, joissa tutustutaan Celian kirjoihin elämyksellisesti ja toiminnallisesti. Sanataideoppituntien tehtävät on suunniteltu erityisesti lukemisessa tukea tarvitsevien ryhmien käyttöön. Tehtäviä on jokaiselle luokka-asteelle, ja niitä voi käyttää myös osana kirjaston pedagogisia tuokioita.

Tutustu Lukuviikon tehtäväpankkiin.

Videovinkkejä lukemisen tueksi Lukuviikon aikana Celian YouTubessa ja muilla somekanavilla! Ota seurantaan: @celiakirjasto

Tutustu myös Lukukeskuksen 10 faktaa lukemisesta 2024 -tietopakettiin, joka on ajantasainen ja kattava katsaus Suomen lukutaitotilanteeseen. Se kokoaa yhteen yli 50 ajankohtaista tutkimusta, tilastoa ja selvitystä suomalaisten lukutaidon kehityksestä ja lukutottumuksista.