Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Saavutettavuuskirjasto Celian uudistuneet verkkosivustot, esitteet ja uutiskirjeet

Ihminen istuu pöydän ääressä tietokone edessään ja kuulokkeet korvillaan. Kuva: Saavutettavuuskirjasto Celia.

Celianet.fi- ja Celia.fi-sivustojen rakennetta ja sisältöjä on kevään aikana selkiytetty ja sivujen visuaalista ilmettä elävöitetty uusilla kuvilla. Verkkosivustoilla on tehty sisältöjen uudelleenjärjestelyä, karsimista, tiivistämistä ja päivittämistä.

Sisältöoptimointi ja muutokset auttavat käyttäjiä löytämään sivuilta etsimänsä tiedot entistä nopeammin ja helpommin. Sivustojen rakennemuutokset sujuvoittavat sivuilla navigointia ja luovat aiempaa paremman käyttäjäkokemuksen. Myös sivustojen kognitiivinen saavutettavuus on entisestään parantunut.

Kevään kävijätilastot kertovat, että tehdyt uudistukset ovat vastanneet käyttäjien tarpeita ja tehneet sivustoista houkuttelevammat ja hyödyllisemmät. Sivustojen kävijämäärät ovat ilahduttavasti kasvaneet ja käyttäjien sivuilla viettämä aika pidentynyt.

Muutostyö on aloitettu sivustojen suomenkielisistä puolista. Molempien sivustojen ruotsin- ja englanninkielisten versioiden on tavoitteena valmistua vuoden loppuun mennessä.

Celianet.fi – Saavutettavuuskirjasto Celian verkossa toimiva äänikirjapalvelu

Verkkokirjaston lisäksi Celianet.fi-sivulta löytyy kirjavinkkejä kaikenikäisille, tietoa Celian saavutettavista oppikirjoista kouluasteittain, ohjeita ja tukea kirjojen lainaamiseen ja kuunteluun sekä yleisiä ohjeita henkilöasiakkaille ja yhteisöille eli Celian palvelukumppaneille. Ohjeet ja tuki -osio opastaa äänikirjapalvelun käyttämisessä ja sisältää kattavan tietopaketin kuuntelun apuvälineistä.

Yhteisöjen ohjeet löytyvät helposti sivuston yläpalkista eli päänavigaatiosta. Usein kysytyt kysymykset -sivulle on koottu kirjastoille, kouluille ja muille Celian yhteistyökumppaneille vastaukset tunnuksiin ja asiakkaiden rekisteröintiin liittyviin kysymyksiin. Yhteisöjen ohjeista löytyvät myös Celian koulutukset ja webinaarit sekä Celian esitteet ja muut markkinointimateriaalit.

Celianet-äänikirjapalveluun on myös saatu useita käyttäjien toivomia ja käyttöä helpottavia ominaisuuksia. Kirjojen hakeminen on vaivattomampaa ja kirjoista on saatavilla aiempaa enemmän tietoa. Jos teet kirjaa etsiessäsi näppäilyvirheen, haku ehdottaa lähimpiä saatavilla olevia vaihtoehtoja. Voit myös tarkistaa alkuperäisteoksen nimen, etsiä suosikkilukijasi lukemia muita teoksia tai sen, kuuluuko kirja johonkin sarjaan – ja napata kirjasarjan muut osat lukulistalle!

Celia.fissä tietoa organisaatiosta ja palveluista uusille asiakkaille

Celia.fistä löydät yleistä tietoa Saavutettavuuskirjasto Celian palveluista ja Celiasta organisaationa. Sivuston sisältö on suunnattu uusille asiakkaille ja palvelukumppaneille sekä sidosryhmille. Sivustolta löytyvät muun muassa Celiaa koskevat uutiset, Celian tarjoamien aineistolajien esittelyt sekä lomakkeet, joilla kirjasto tai koulu voi ryhtyä Celian palvelukumppaniksi.

Uutena osiona sivustolta löytyy Asiakkaaksi-sivut, joilla kerrotaan aiempaa selkeämmin, kuka voi liittyä Celian asiakkaaksi ja miten. Celian palvelut on myös jaoteltu uusiksi niiden käyttäjien mukaan.

Uudet esitteet ja uudistetut uutiskirjeet

Tiesithän, että Celian uusia asiakkaille suunnattuja esitteitä voi tilata esitekaupasta maksutta suomeksi, ruotsiksi sekä englanniksi? Tutustu esitevalikoimaan.

Myös Celian uutiskirjeet ovat uudistuneet. Uutiskirjeet palvelevat niin henkilöasiakkaita kuin yhteisöjäkin sekä suomeksi että ruotsiksi. Kuukausittain ilmestyvä uutuusluettelo tuo tiedon Saavutettavuuskirjasto Celian uutuuskirjoista suoraan sähköpostiin. Lukuviesti on uutiskirje kaikille kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuudesta kiinnostuneille. Uutiskirjeet kohdennetuilla sisällöillä on tilattavissa kirjastoille ja rikosseuraamusalalle, kasvatus- ja opetusalan ammattilaisille sekä korkeakoulukirjastoille ja piste- ja taktiilimaailman asioista kiinnostuneille.

Tilaa uutiskirjeitä. Voit myös lukea jo ilmestyneitä kirjeitä uutiskirjearkistosta.

Jos haluat antaa uudistuksiin liittyvää palautetta, lähetä viesti osoitteeseen tiedotus@celia.fi.

Kysyttävää? Asiakaspalvelumme palvelee normaalisti koko kesän kaikissa tutuissa kanavissa: chat verkkosivuilla arkipäivinä klo 9–14, sähköposti palvelut@celia.fi, p. 0295 333 050 (ma–to klo 9–11).