Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Bookshare

Bookshare

Bookshare-palvelusta Celian äänikirjapalveluja käyttävät korkeakouluopiskelijat voivat etsiä kirjoja opintoihinsa. Myös ammattikirjallisuutta tarvitsevat voivat liittyä Bookshare-palvelun käyttäjäksi. Palvelu on ilmainen Celian äänikirjapalvelujen käyttäjille.  Kirjat palvelussa ovat pääosin englanninkielisiä.

 1. Siirry osoitteeseen www.bookshare.org/.
 2. Kirjaudu sisään kirjojen löytymistä testaavilla Celian testitunnuksella. Saat tunnuksen Celian asiakaspalvelusta tai omasta korkeakoulukirjastostasi.
  Kun olet kirjautunut sisään, saat hakutuloksiin Celian asiakkaille saatavilla olevat teokset.
 3. Jos etsimäsi kirja löytyy, niin se on saatavilla, vaikka et voikaan ladata tai suoratoistaa sitä Celian tunnuksilla.
  Kirjaudu ulos Celian testitunnuksilta ja ilmoittaudu Booksharen jäseneksi www.bookshare.org/signUpMember.

  Kun otat käyttöön Bookshare-palvelun, annat samalla suostumuksen henkilötietojen siirtämiseen EU/ETA-maiden ulkopuolelle.

 4. Ilmoittautumisen jälkeen pyydä korkeakoulusi opintopalveluja tai muuta lukemisesteen vahvistavaa tahoa (YTHS, erityispedagogi, esteettömyyspalvelut jne.) allekirjoittamaan Proof of Disability -lomakkeen, joka on ladattavissa Bookshare-tililtäsi.
 5. Lähetä allekirjoitettu lomake Booksharelle tai pyydä korkeakouluasi lähettämään kyseinen lomake, sähköpostiosoite löytyy lomakkeesta.
 6. Bookshare lähettää sinulle sähköpostitse tiedon, kun käyttäjätunnuksesi on aktivoitu. Ole yhteydessä korkeakouluusi laskutuksen osalta.
 7. Voit lukea kirjoja Booksharen omalla Bookshare® Web Reader-ohjelmalla. Muita tapoja, kuten tabletilla tai älypuhelimella kuuntelu, esitellään kohdassa Reading tools.