Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Bookshare

Bookshare

Yhdysvaltalaisesta Bookshare-palvelusta korkeakouluopiskelijat voivat etsiä kirjoja opintoihinsa. Booksharea voivat käyttää myös ammattikirjallisuutta tarvitsevat. Palvelu on ilmainen Celian äänikirjapalvelujen käyttäjille. Kirjat palvelussa ovat pääosin englanninkielisiä.

Bookshare-palvelun  jäsenyysehtojen mukaisesti palveluun voidaan rekisteröidä henkilöitä, joilla on lukemisesteenä:

 • luki-tai oppimisvaikeus
 • näköön liittyvät ongelmat
 • fyysinen lukemiseste.

Jos lukemisesteen syynä on jokin muu, kuten autismi, kehitysvammaisuus, keskittymisvaikeudet tai masennus, henkilö ei ole oikeutettu liittymään Bookshare-palvelun käyttäjäksi.

Miten otat Booksharen käyttöön

 1. Siirry osoitteeseen www.bookshare.org/.
 2. Kirjaudu sisään kirjojen löytymistä testaavilla Celian testitunnuksella. Saat tunnuksen Celian asiakaspalvelusta tai omasta korkeakoulukirjastostasi.
  Kun olet kirjautunut sisään, saat hakutuloksiin Celian asiakkaille saatavilla olevat teokset.
 3. Jos etsimäsi kirja löytyy, niin se on saatavilla, vaikka et voikaan ladata tai suoratoistaa sitä Celian tunnuksilla. Kirjaudu ulos Celian testitunnuksilta ja ilmoittaudu Booksharen jäseneksi.Huomaathan, että kun otat käyttöön Bookshare-palvelun, annat samalla suostumuksen henkilötietojen siirtämiseen EU/ETA-maiden ulkopuolelle.
 4. Ilmoittautumisen jälkeen pyydä Bookshare-palvelun määrittelemän lausunnonantajan pätevyyden omaavaa korkeakoulun tai terveydenhuollon edustajaa vahvistamaan lukemisesteesi allekirjoittamalla Proof of Disability -lomakkeen, joka on ladattavissa Bookshare-tililtäsi.
 5. Lähetä allekirjoitettu lomake Booksharelle tai pyydä korkeakouluasi lähettämään kyseinen lomake. Sähköpostiosoite löytyy lomakkeesta.
 6. Bookshare lähettää sinulle sähköpostitse tiedon, kun käyttäjätunnuksesi on aktivoitu. Jotta Celia voi maksaa vuosimaksun, lähetä Celiaan todistus opiskeluoikeudesta.  Jos haluat jatkaa palvelun käyttöä vuoden kuluttua, lähetä uusi todistus opinto-oikeudesta. Todistus voi olla esimerkiksi tuloste  tiedoistasi WebOodissa tai kuva tai valokopio voimassa olevasta lukukausitarralla varustetusta opiskelijakortista, josta ilmenee, missä korkeakoulussa opiskelee.
 7. Voit lukea kirjoja Booksharen omalla Bookshare® Web Reader-ohjelmalla. Muita tapoja, kuten tabletilla tai älypuhelimella kuuntelu, esitellään kohdassa Reading tools.