Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Kurssikirjat Booksharessa

Korkeakouluopiskelijat voivat etsiä kirjoja opintoihinsa yhdysvaltalaisesta Bookshare-palvelusta. Booksharea voivat käyttää myös ammattikirjallisuutta tarvitsevat.

Palvelu on ilmainen Celian äänikirjapalvelujen käyttäjille, Celia huolehtii vuosimaksusta. Booksharen kirjat ovat pääosin englanninkielisiä.

Bookshare-palvelun jäsenyysehtojen mukaisesti palveluun voidaan rekisteröidä henkilöitä, joilla on lukemisesteenä:

 • luki-tai oppimisvaikeus
 • näköön liittyvät ongelmat
 • fyysinen lukemiseste.

Jos lukemisesteen syynä on jokin muu, kuten autismi, kehitysvammaisuus, keskittymisvaikeudet tai masennus, henkilö ei ole oikeutettu liittymään Bookshare-palvelun käyttäjäksi.

Näin otat Booksharen käyttöön

 1. Siirry osoitteeseen www.bookshare.org/.
 2. Kirjaudu sisään Celian testitunnuksella, jotta voit testata kirjojen löydettävyyttä. Saat tunnuksen Celian asiakaspalvelusta tai omasta korkeakoulukirjastostasi. Kun olet kirjautunut sisään, saat hakutuloksiin Celian asiakkaille saatavilla olevat teokset.
 3. Jos etsimäsi kirja löytyy, se on saatavilla, vaikka et voikaan ladata tai suoratoistaa sitä Celian tunnuksilla. Kirjaudu ulos Celian testitunnuksilta ja ilmoittaudu Booksharen jäseneksi. Huomaathan, kun otat käyttöön Bookshare-palvelun, annat samalla suostumuksen henkilötietojen siirtämiseen EU/ETA-maiden ulkopuolelle.
 4. Ilmoittautumisen jälkeen kirjaudu omalle Bookshare-tilillesi. Sieltä löydät Proof of Disability -lomakkeen. Pyydä korkeakoulusi edustajaa tai terveydenhuollon asiantuntijaa allekirjoittamaan se. Booksharen sivulla kerrotaan, minkälaiset ammattilaiset voivat vahvistaa lukemisesteen.
 5. Lähetä allekirjoitettu lomake Booksharelle tai pyydä korkeakouluasi lähettämään kyseinen lomake. Sähköpostiosoite löytyy lomakkeesta.
 6. Kun Bookshare on saanut käsiteltyä todistuksesi lukemisesteestä, Bookshare lähettää sinulle sähköpostitse tiedon, että voit lainata kirjoja heti, kun laskutuksesta on sovittu. Jotta Celia voi maksaa vuosimaksun, lähetä Celiaan todistus opiskeluoikeudestasi turvasähköpostin liitteenä. Huom! palvelu vaatii vahvan tunnistautumisen Suomi.fi-verkkopalvelussa. Todistus opiskeluoikeudesta voi olla esimerkiksi tuloste tiedoistasi korkeakoulun järjestelmässä tai kuva/valokopio voimassa olevasta lukukausitarralla varustetusta opiskelijakortista, josta käy ilmi, missä korkeakoulussa opiskelet.
 7. Celia lähettää aina loppusyksystä kyselyn, haluatko jatkaa Bookshare-palvelun käyttöä kuluvana lukuvuonna. Jos haluat jatkaa palvelun käyttöä, lähetä silloin uusi todistus opiskeluoikeudesta Celiaan.
 8. Voit lukea kirjoja Booksharen omalla Bookshare® Web Reader-ohjelmalla. Muita tapoja, kuten tabletilla tai älypuhelimella kuuntelua, esitellään kohdassa Reading tools.