Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Kurssikirjat Booksharessa

Korkeakouluopiskelijat voivat etsiä kirjoja opintoihinsa yhdysvaltalaisesta Bookshare-palvelusta. Booksharea voivat käyttää myös ammattikirjallisuutta tarvitsevat.

Palvelu on ilmainen Celian äänikirjapalvelujen käyttäjille. Booksharen kirjat ovat pääosin englanninkielisiä.

Bookshare-palvelun jäsenyysehtojen mukaisesti palveluun voidaan rekisteröidä henkilöitä, joilla on lukemisesteenä:

  • luki-tai oppimisvaikeus
  • näköön liittyvät ongelmat
  • fyysinen lukemiseste.

Jos lukemisesteen syynä on jokin muu, kuten autismi, kehitysvammaisuus, keskittymisvaikeudet tai masennus, henkilö ei ole oikeutettu liittymään Bookshare-palvelun käyttäjäksi.

Näin otat Booksharen käyttöön

  1. Siirry osoitteeseen www.bookshare.org/.
  2. Kirjaudu sisään Celian testitunnuksella, jotta voit testata kirjojen löydettävyyttä. Saat tunnuksen Celian asiakaspalvelusta tai omasta korkeakoulukirjastostasi. Kun olet kirjautunut sisään, saat hakutuloksiin Celian asiakkaille saatavilla olevat teokset.
  3. Jos etsimäsi kirja löytyy, se on saatavilla, vaikka et voikaan ladata tai suoratoistaa sitä Celian tunnuksilla. Kirjaudu ulos Celian testitunnuksilta ja ilmoittaudu Booksharen jäseneksi. Huomaathan, kun otat käyttöön Bookshare-palvelun, annat samalla suostumuksen henkilötietojen siirtämiseen EU/ETA-maiden ulkopuolelle.
  4. Ilmoittautumisen jälkeen pyydä Bookshare-palvelun määrittelemän lausunnonantajan pätevyyden omaavaa korkeakoulun tai terveydenhuollon edustajaa vahvistamaan lukemisesteesi allekirjoittamalla Proof of Disability -lomakkeen, joka on ladattavissa Bookshare-tililtäsi.
  5. Lähetä allekirjoitettu lomake Booksharelle tai pyydä korkeakouluasi lähettämään kyseinen lomake. Sähköpostiosoite löytyy lomakkeesta.
  6. Bookshare lähettää sinulle sähköpostitse tiedon, kun käyttäjätunnuksesi on aktivoitu. Jotta Celia voi maksaa vuosimaksun, lähetä Celiaan todistus opiskeluoikeudestasi. Jos haluat jatkaa palvelun käyttöä vuoden kuluttua, lähetä uusi todistus opinto-oikeudesta. Todistus voi olla esimerkiksi tuloste tiedoistasi WebOodissa tai kuva/valokopio voimassa olevasta lukukausitarralla varustetusta opiskelijakortista, josta käy ilmi, missä korkeakoulussa opiskelet.
  7. Voit lukea kirjoja Booksharen omalla Bookshare® Web Reader-ohjelmalla. Muita tapoja, kuten tabletilla tai älypuhelimella kuuntelua, esitellään kohdassa Reading tools.