Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Så dör du nöjdare

Så dör du nöjdare

Fyra kvinnor samlas en höstkväll i en sommarvilla som de hyrt över helgen. Krisse, Hannele, Sylvia och Malin lärde känna varandra i slutet av 1990-talet då de sommarjobbade på samma restaurang. Sedan förde livet dem i olika riktningar, men nu har Krisse äntligen sett till att de håller ett gammalt löfte, träffas och festar loss. Det blir en blöt kväll med kräftskiva, snaps, vin och besök på bar. När morgonen gryr är det bara två kvinnor som vaknar i det gamla huset. Den här gången får äldre kriminalkonstapel Anna Glad stanna hemma med sonen Gottfrid medan sambon Tomas jobbar dygnet runt. Men Anna är dålig på att hålla sig i bakgrunden och låta bli att vara nyfiken. Snart kommer hon fram till att alla de tre kvinnorna som var Krisses gäster under helgen har något att dölja. Framför allt tycks Krisse själv ha en hel del hemligheter bakom sin prydliga fasad. Eva Frantz skriver spänningsromaner för barn och vuxna. Hennes deckare Den åttonde tärnan (2018) valdes av Finlands deckarsällskap till årets deckare 2019, nominerades till Tulenkantajapriset 2019 och Skandinaviska kriminalsällskapets pris Glasnyckeln 2020. Med Hallonbacken (2018), en rysare för slukaråldern, vann hon Runeberg Junior-priset 2019. Hittills har Frantz böcker översatts till fjorton språk. Så dör du nöjdare är den femte boken i serien om polisen Anna Glad.

Kirjaudu sisään

Kirjan tiedot

Tekijä Frantz, Eva, författare.
Lukija Zilliacus Linda
Muut tekijät

Schildts & Söderströms, kustantaja,

Julkaisukieli swe
Kesto 8 h 50 min
Saavutettavuustiedot auditivt, Kräver uppspelningsprogram, Kräver uppspelningsapparat, Navigering med hjälp av innehållsförteckning
Julkaisutiedot Helsingfors Schildts & Söderströms 2024 (Esbo Texteller 2024)
Ulkoasu talbok Daisy 2.02 (8 h 50 min)
Sarja Anna Glad -deckare, 5
Huomautukset Samproduktion med förlaget. Yhteistuotanto kustantajan kanssa.
Alkuteoksen tiedot Helsingfors, Schildts & Söderströms 2024. 978-951-52-6084-0.
Asiasanat brottsutredare deck dödsfall finlandssvensk litteratur finlandssvenska försvinnande hem hemligheter kriminalfiktion kräftskivor kvinnor romaner skönlitteratur thrillers (litteratur)