Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Laske salaa kymmeneen

Laske salaa kymmeneen

”Hän tiesi, että hänellä oli vielä tämä leikki.”

Laske salaa kymmeneen on villi ja hurmaava lastenromaani lapsuuden kymmenestä viimeisestä leikistä, porukkaan kuulumisen tärkeydestä ja kasvamisen eritahtisuudesta.

Pätkiksissä on viisi tyttöä, ja Myy on se viides. Neljännen luokan päättyessä muilla alkaa temppuleiri ja he viestittelevät ryhmässä, johon Myy ei kuulu. Sitten loman ensimmäisenä aamuna metsän reunasta ilmestyy pörrötukkainen Lassi, joka pyytää Myytä ulos. Kun hän sukeltaa Lassin perässä saniaismetsään, Pätkisten rakennekynsijutut ja välttelevät viestit unohtuvat. Koko kesän heitä vievät toinen toistaan hurjemmat, hauskemmat ja hikisemmät leikit, kunnes eräänä päivänä Lassin kotitalo metsän takana on tyhjä.

Laura Lähteenmäki(s. 1973) kirjoittaa sekä nuorille että aikuisille. Lasten- ja nuortenkirjailijana hän on saanut lukuisia tunnustuksia: Arvid Lydecken ja Anni Polva -palkinnot, IBBY:n kunniamaininnan, Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia- sekä Topelius-palkintoehdokkuuksia.

Kirjaudu sisään

Kirjan tiedot

Tekijä Lähteenmäki, Laura, kirjoittaja.
Lukija Tani Anni
Muut tekijät

Werner Söderström osakeyhtiö, kustantaja,

Julkaisukieli fin
Kesto 4 h 3 min
Saavutettavuustiedot kuuloon perustuva, Vaatii kuunteluohjelman, Vaatii kuuntelulaitteen, Navigointi sisällysluettelon avulla
Julkaisutiedot Helsinki Celia 2023 (Helsinki Näkövammaisten liitto 2023)
Ulkoasu äänikirja Daisy 2.02 (4 h 3 min)
Alkuteoksen tiedot Helsinki, Werner Söderström Osakeyhtiö [2023]. 205 s. 978-951-0-49799-9.
Asiasanat alakoululaiset kasvu (ihmisen) kaunokirjallisuus koululaisromaanit lapsuus last lastenkirjallisuus leikkiminen perhesuhteet romaanit suomenkielinen kirjallisuus ulkopuolisuus varhaisnuorten kirjat ystävystyminen ystävyys