Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Noora saa syytteen : tarinallinen tietokirja rikosoikeudellisesta vastuusta

Noora saa syytteen : tarinallinen tietokirja rikosoikeudellisesta vastuusta

Mitä oikeusjärjestelmän rattaissa tapahtuu, kun 16-vuotias Noora jää kiinni myymälävarkaudesta? Noora saa syytteen on yläkoulua ja lukiota käyville nuorille suunnattu tarinallinen tietokirja rikosoikeudellisesta vastuusta. Kuvitettu kertomus seuraa Nooran ja asianajaja Pasasen matkaa rikoksen alkuhetkistä oikeudenkäyntiin ja tuomioon saakka. Kirja sisältää myös tarinaan nivoutuvaa syventävää tietoa. Kirja antaa helppotajuisen ja selkeän kuvan siitä, minkälainen suomalainen rikosoikeudenkäynti on ja mitä syyttäjät, asianajajat ja tuomarit tekevät. Kirja havainnollistaa ja konkretisoi tuomioistuimen toimintaa oikeusvaltiossa ja antaa samalla nuorelle lukijalle ammatinvalinnan pohjaksi kiinnostavaa tietoa lakialan erilaisista ammateista. Se sopii myös kuntien ja muiden nuorisotyötä tekevien avuksi. Olavi Hölttä (s. 1952) on varatuomari, jolla on yli 30 vuoden kokemus asianajajan työstä. Hän on julkaissut lakiaiheisia tietokirjoja sekä kaksi runoteosta. Kirjan kuvittanut Henna Pohjavirta (s. 1977) on kasvatustieteiden maisteri, lastentarhan- ja luokanopettaja. Pohjavirta on erikoistunut kuvataiteeseen ja opettanut sarjakuvaa ja piirtämistä. Ikäsuositus: 10+.

Kirjaudu sisään

Kirjan tiedot

Tekijä Hölttä, Olavi, kirjoittaja.
Muut tekijät

Pohjavirta, Henna, kuvittaja,

Julkaisukieli fin
Saavutettavuustiedot tuntoaistiin perustuva
Julkaisutiedot Helsinki Celia 2023 (Helsinki Celia 2023)
Ulkoasu pistekirja (3 vihkoa, 216 s., 159 kt)
Huomautukset Kirja perustuu Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa käsitellyn oikeusjutun kirjalliseen materiaaliin ja oikeudenkäynnin omakohtaiseen seuraamiseen.
Alkuteoksen tiedot Helsinki, Art House [2023]. 142 s. 978-951-884-925-7.
Asiasanat ammatit asianajajat myymälävarkaus naik nuor nuoret nuorisorikollisuus nuortenkirjallisuus oikeudenkäynti oikeusjärjestelmät rangaistukset rikokset rikosoikeudellinen vastuu ryöstö seuraukset syytteet tuomiot yhtk