Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Risto Räppääjä ja lapsenvahti

Risto Räppääjä ja lapsenvahti

Mitä tapahtuu, kun Lennart Lindberg joutuu Risto-vauvan lapsenvahdiksi?Risto Räppääjä -sarjan rikas kieli ja hauska tilannehuumori viehättävät kaikenikäisiä lukijoita. Ne sopivat erinomaisesti ääneen luettaviksi ja innostavat lapsia lukemaan itse. Uudessa kirjassa Rauha-täti kertoo tarinan, jossa Risto-vauvaa pidetään nerona – yltääkö hän kuuhun asti?Rauha-täti kertoo iltasadun, jossa Risto ilmoitetaan television Vuoden viisain vauva -kilpailuun. Rauhan pitää ommella esiintymisasu ja hän pyytää lapsenvahdiksi alakerran poikamiehen, Lennart Lindbergin. Lennart ei ymmärrä mitään lapsenhoidosta, ja lopulta Risto-vauva konttaa omille teilleen. Kun televisiosta tullaan kuvaamaan kilpailukandidaattia, Rauha pakottaa Lennartin pukeutumaan vauvaksi, koska hänen täytyy esittää Ristoa. TV-toimittaja on haltioissaan sensaatiomaisen viisaasta vauvasta, jolla on silmälasit ja viikset. Miten mahtaa käydä kisassa, tuoko Lennart voiton kotiin?Lastenromaani Risto Räppääjä ja lapsenvahti perustuu näytelmään Risto Räppääjä ja vauva, jonka kantaesitys oli nukketeatteri Hevosenkengässä vuonna 2012.Kaikki rakastavat Sinikka Nopolan (1953-2021) ja Tiina Nopolan (s. 1955) kirjoittamia lastenkirjoja. Heidän luomansa Risto Räppääjä sekä Heinähattu ja Vilttitossu tunnetaan myös monessa muussa maassa.Christel Rönns on maamme ykkösrivin kuvittajia, Finlandia Juniorillakin palkittu.

Kirjaudu sisään

Kirjan tiedot

Tekijä Nopola, Sinikka, kirjoittaja.
Muut tekijät

Nopola, Tiina, kirjoittaja,

Rönns, Christel, taiteilija,

Julkaisukieli fin
Saavutettavuustiedot tuntoaistiin perustuva
Julkaisutiedot Helsinki Celia 2023 (Helsinki Celia 2023)
Ulkoasu pistekirja (1 vihko, 55 s., 37 kt)
Huomautukset Perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan kirjoittamaan näytelmään Risto Räppääjä vauvana (Teatteri Hevosenkenkä, 2012).Sivuilla 26-29 otteita lauluista: Sininen uni, sanat Tapio Rautavaara ; Hopoti hoi, sanat Julius Krohn ; Raparperin alla, sanat Sirkka Valkola-Laine ; Sairas karhunpoika, sanat R.R. Ryynänen ; Nukkuos prinssini vaan, suomenkieliset sanat Kyllikki Solanterä ; Leipuri Hiiva, kansansävelmä.
Alkuteoksen tiedot Helsinki, Tammi [2022]. 56 s. 978-952-04-4465-5.
Asiasanat humo huumori kaunokirjallisuus kilpailut lapsenvahdit last lastenkirjallisuus naapurit romaanit suomenkielinen kirjallisuus vauvat viisaus