Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Hämmästyttävä härveli: tarina energiasta

Hämmästyttävä härveli: tarina energiasta

Meidän on saatava se alas! Kun Kekomielen ötökät heräävät talvihorroksesta, pesän yläpuolella roikkuu suuri siivekäs härveli. Mikä ihme se on, ja miten se on päätynyt kotipuuhun? Ja kuinka vekottimen ikinä saa siirrettyä ilman, että se putoaa ja murskaa pesän tuusan nuuskaksi? Riikkinen, sen toverit Tarmo ja Puhti sekä mittarimato Oukka pääsevät matkalle kaupunkiin etsimään tykötarpeita kiireelliseen pelastusoperaatioon. Reissussa koetaan vauhdin hurmaa ja vaarallisia tilanteita sekä hämmästellään monenmoisten härveleiden toimintaa. Mutta sitten yllättää nälkä – loppuuko virta pelastajiltakin? Hämmästyttävän härvelin hulvaton tarina tutustuttaa lukijan energiaan. Se kannustaa pohtimaan ja kokeilemaan, miten energia ilmenee ja mihin sitä tarvitaan. Mistä energiaa voisi säästää ilman, että elämä muuttuu huonommaksi? Teos on Helsingin yliopiston tiedekasvatuksen asiantuntijoiden kanssa ideoidun sarjan neljäs, itsenäinen osa. Se on suunnattu erityisesti 6–9-vuotiaille.

Kirjaudu sisään

Kirjan tiedot

Tekijä Laajarinne, Jukka, kirjoittaja.
Lukija Kärnä Usva
Muut tekijät

Luoma, Mari, taiteilija,

Julkaisukieli fin
Kesto 43 min
Julkaisutiedot Helsinki Gaudeamus 2023 (Helsinki Book Brothers 2023)
Ulkoasu äänikirja Daisy 2.02 (43 min)
Huomautukset Yhteistuotanto kustantajan kanssa.Teksti: Jukka Laajarinne ; kuvitus: Mari Luoma.Sarjan neljäs, itsenäinen osa.
Alkuteoksen tiedot Helsinki, Gaudeamus 2023. 47 s. 978-952-345-209-1.
Asiasanat energia energialähteet energiansäästö hyönteiset kaunokirjallisuus kertomukset kuvakirjat last lastenkirjallisuus madot seikkailu suomenkielinen kirjallisuus sähkö tiedekasvatus tutkimusmatkat