Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Murharyhmä. 1, Tosiasiaa törkeästä väkivaltarikollisuudesta /

Murharyhmä. 1, Tosiasiaa törkeästä väkivaltarikollisuudesta

Helsingin poliisin murharyhmä kuuluu kiistatta suomalaisten rikostutkijoiden arvostetuimpaan joukkoon. Vuonna 1997 väkivaltarikostutkijat alkoivat toimittaa samannimistä lehteä, jota ei voinut ostaa kioskeilta tai tilata koteihin. Murharyhmää on jaettu poliiseille, ministeriöihin, kansanedustajille, pelastajille ja lehtien toimituksiin. Siitä on tullut kurkistusaukko vakavaan väkivaltarikollisuuteen ja sitä työssään päivittäin kohtaavien poliisien mieleen, taktiseen ja rikostekniseen tutkintaan, oikeuslääketieteeseen, rikoshistoriaan ja aikansa rikosilmiöihin. Nyt poikkeukselliseen aineistoon voi ensimmäistä kertaa tutustua valikoiduilta osin kirjana. Lukija pääsee katsomaan rikostapauksia suoraan ammattilaisten silmin, ilman median suodattimia. MIKKO GUSTAFSSON on rikos- ja oikeustoimittaja. Hän työskentelee tällä hetkellä Helsingin Sanomissa. Gustafsson on julkaissut yhdessä Jantso Jokelinin kanssa tietokirjan Keputabu (2016) sekä Janne Huuskosen kanssa kirjoitetun tietokirjan Kultainen vasikka – Järjestäytynyt rikollisuus Suomessa (2019). JANNE HUUSKONEN on kirjailija, viestintäjohtaja ja palkittu toimittaja. Hän oli osana STT:n työryhmää, joka voitti vuonna 2017 Bonnierin Suuren journalistipalkinnon Vuoden juttu -sarjan. Huuskonen on julkaissut yhdessä Mikko Gustafssonin kanssa tietokirjan Kultainen vasikka – Järjestäytynyt rikollisuus Suomessa (2019) sekä romaanin Täydellinen päivä (2021).

Kirjaudu sisään

Kirjan tiedot

Lukija Pajunen Jarkko
Muut tekijät

Gustafsson, Mikko, toimittaja,

Helsingin väkivaltarikostutkijat, julkaisija,

Huuskonen, Janne, toimittaja,

Vala, Ursula, kirjoittaja,

Julkaisukieli fin
Kesto 12 h 5 min
Julkaisutiedot Helsinki Kustannusosakeyhtiö Siltala 2022 (Helsinki Book Brothers 2022)
Ulkoasu äänikirja Daisy 2.02 (12 h 5 min)
Huomautukset Yhteistuotanto kustantajan kanssa.Kirjoittajat: Ursula Vala [ja muita].Tekstit julkaistu aiemmin samannimisessä lehdessä.
Alkuteoksen tiedot Helsinki, Kustannusosakeyhtiö Siltala [2022]. 364 s. 978-952-388-016-0.
Asiasanat esitutkinta henkirikokset historia kokemukset oikeuslääketiede poliisit (ammatit) rikolliset rikollisuus rikosetsivät rikospoliisi Suomi tekninen rikostutkinta väkivaltarikokset