Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Sankaritar

Sankaritar

Tositarinaan perustuva huikea trilleri naisesta, jonka rohkeus ja neuvokkuus tekivät hänestä yhden toisen maailmansodan suurimmista sankareista.Nancy Wake, lempinimeltään ”Valkoinen hiiri”, toimi toisen maailmansodan jälkipuoliskolla brittien agenttina. Hänestä tuli Ranskan vastarintaliikkeen johtohahmo ja eräs liittoutuneiden palkituimmista toisessa maailmansodassa palvelleista naisista.Natseille hän oli varjoissa liikkuva aave, Gestapon innokkaimmin etsimä etsintäkuulutettu, jonka löytämisestä luvattiin viiden miljoonan frangin palkkio. Vuonna 1944 Nancy Wakesta tuli Lontoon ja kapteeni Henri Tardivatin johtaman maquis-ryhmän välinen yhteyshenkilö. Hän koordinoi vastarintaliikkeen toimintaa ennen Normandian maihinnousua ja rekrytoi jäseniä liikkeeseen. Wake myös johti hyökkäyksiä saksalaisten asemiin ja Gestapon Montluçonissa sijainneeseen paikalliseen päämajaan.Henkeäsalpaavan jännittävä romaani kertoo naisesta, joka on henkensäkin uhalla päättänyt pelastaa rakastamansa miehen, kääntää sodan kulun ja kostaa verisesti Ranskaa miehittäville saksalaisjoukoille.Legendaarisen vapaustaistelijan tarinan käännösoikeudet on myyty jo 24 maahan. Kirjan pohjalta tehdyn elokuvan odotetaan tulevan teattereihin vielä tämän vuoden puolella. Nimiosaa esittää Oscar-voittaja Anne Hathaway.Imogen Kealey on pseudonyymi, jonka takana on kaksi kirjoittajaa Darby Kealey ja Imogen Robertson.Darby Kealey on Los Angelesissa asuva käsikirjoittaja ja elokuvatuottaja. Hän on kirjoittanut mm. kiitetyn Patriot-sarjan Amazonille.Imogen Robertson on Lontoossa asuva elokuvaohjaaja ja kirjailija, joka on kirjottanut useita suosittuja historiallisia romaaneja. Hän on ollut kolme kertaa Crime Writers’ Associationin Historical Dagger -palkintoehdokkaana.

Kirjaudu sisään

Kirjan tiedot

Tekijä Kealey, Imogen, kirjoittaja.
Lukija Ylisuvanto Elina
Julkaisukieli fin
Alkuteos Liberation
Kesto 12 h 11 min
Julkaisutiedot Helsinki Minerva Kustannus Oy 2020 (Helsinki Näkövammaisten liitto 2020)
Ulkoasu äänikirja Daisy 2.02 (12 h 11 min)
Huomautukset Imogen Kealey on Darby Kealeyn ja Imogen Robertsonin yhteinen pseudonyymi.Yhteistuotanto kustantajan kanssa.
Alkuteoksen tiedot Helsinki, Minerva Kustannus Oy [2020]. 978-952-375-058-6.
Asiasanat agentit englanninkielinen kirjallisuus historialliset romaanit kaunokirjallisuus käännökset maanalainen toiminta naiset rakastetut Ranska romaanit tiedustelupalvelut todellisuuspohjaiset teokset toinen maailmansota vakoilukirjallisuus vastarintaliikkeet viihdekirjallisuus
Muut tekijät

Soro, Maikki, kääntäjä,