Pratsam Reader -sovellus Android-laitteilla

Pratsam Reader -sovellus on ilmainen, Celian äänikirjapalvelun käyttäjille tarkoitettu kuunteluohjelma.

Sisällys

Pratsam Reader -sovelluksen käyttöönotto Android-laitteella

Asenna sovellus

• Avaa Google Play Kauppa
  • Hae nimellä pratsam reader.
  • Asenna sovellus ja avaa se.

Kirjaudu sisään ja aloita sovelluksen käyttö

• Saat eteesi valintalistan. Valitse vaihtoehto Celia.
  • Kirjoita Pratsam Reader -sovelluksen tunnuksesi ja kirjaudu sisään.
  • Etsi valikko-kohta, jossa on kolme viivaa.
  • Avaa valikko.
  • Valitse Hae kirjoja lainataksesi lisää.
  • Tai aloita kuuntelu jo aiemmin lainaamillasi kirjoilla.

Video Pratsam Reader -sovelluksen käyttöönotosta Android-laitteella:

Pratsam Reader -sovelluksen salasanan vaihtaminen

Pratsam Reader -sovelluksen salasana vaihdetaan Celianetissä eikä sovelluksessa.

• Avaa ensin selaimeesi www.celianet.fi
  • Jos olet unohtanut tunnuksesi, siirry sivun loppuun ja tilaa tunnukset uudelleen sähköpostiisi Celianetin ja sovelluksen linkeistä.
  • Samat linkit löydät myös osoitteesta www.celianet.fi/salasanat.
  • Kirjaudu sisään Celianetin tunnuksillasi.
  • Mene kirjautumisen jälkeen sivun loppuun.
  • Avaa sitten linkki Vaihda Pratsam Reader -sovelluksen salasana.
  • Syötä ensin nykyinen salasana ja jatka kuten valitse Seuraava, anna uusi salasana, valitse seuraava, vahvista uusi salasana ja tallenna valinta.
  • Anna mielellään uudeksi salasanaksi sama kuin mikä sinulla on Celianetissä.
  • Jos haluat, voit vaihtaa Celianetin salasanan. Avaa etusivun lopusta linkki Vaihda Celianetin salasana. Etene kuten sovelluksen salasanan vaihtamisen kanssa.
  • Sulje sitten Celianetin sivu.
  • Avaa sovellus.
  • Kirjaudu sisään uusilla tunnuksillasi.

Video Pratsam Reader -sovelluksen salasanan vaihtamisesta Android-laitteella:

Kirjojen lainaaminen sovellukseen

Näin lainaat kirjan Pratsam Reader -sovelluksessa

• Avaa sovellus ja avaa sen yläreunasta kuvake, jossa on kolme viivaa.
  • Saat esiin listan, jonka ensimmäisenä otsikkona on Hae kirjoja.
  • Avaa otsikko. Saat esille ruudun ja näppäimistön.
  • Aloita kirjoittaminen.
  • Kirjoita kokonaisia sanoja, kuten minun tarinani, waltari tai vaikka peruskoulu historia.
  • Paina näppäimistössä oikean alareunan suurennuslasin kuvaa.
  • Saat esiin tuloslistan.
  • Avaa valitsemasi kirja, valitse Lainaa kirja ja vahvista laina.
  • Siirry kirjahyllyn näkymään kuunnellaksesi kirjaa.

Video kirjan lainaamisesta Pratsam Reader -sovelluksessa Android-laitteelle:

Kirjojen lainaaminen mobiilisovellukseen  www.celianet.fi -verkkopalvelussa

• Hae kirja esimerkiksi Perushaun kautta.
  • Kun olet löytänyt kirjan, valitse ”Lainaa” ja sen jälkeen ”Kuuntelu sovelluksessa”.
  • Avaa mobiililaitteeltasi Pratsam Reader -kuunteluohjelma ja päivitä Celia-välilehti.
  • Kirjan valmistuminen kuuntelua varten voi kestää hetken kirjan koosta riippuen.

Kirjojen kuuntelu

Kirjan voi kuunnella kahdella tavalla, joka suoratoistona tai ilman verkkoyhteyttä offline-tilaan ladattuna.

Näin siirrät kirjan ladattavaksi Pratsam Reader -sovelluksella

• Tarkista, että verkkoyhteys on hyvä. Eli olet esimerkiksi wifi-yhteydessä.
  • Avaa sovellus ja jos et heti ole Kirjahyllyn sivulla, siirry sinne.
  • Paina haluamasi kirjan kuvaketta sekunnin tai pari pitempään kuin kirjaa avattaessa.
  • Saat esille listan, jossa kolmantena kohtana on Lataa. Valitse se.
  • Saat näytölle uuden ikkunan. Siinä pyydetään vahvistamaan lataaminen vielä valitsemalla Kyllä.
  • Latautuminen kestää muutaman minuutin.
  • Sen jälkeen voit kuunnella kirjaa ja myös avata sen ilman verkkoyhteyttä, esimerkiksi lentotilassa.
  • Vaikka olet ladannut kirjan laitteellesi, se poistuu eräpäivään mennessä.

Video kirjan siirtämisestä ladattavaksi Pratsam Reader -sovelluksella: