Pratsam Reader -sovellus Android-laitteilla

Pratsam Reader -sovellus on ilmainen, Celian äänikirjapalvelun käyttäjille tarkoitettu kuunteluohjelma.

Sisällysluettelo

A. Pratsam Reader -sovelluksen asentaminen Android-laitteelle
B. Tunnukset kuuntelusovelluksen käyttöön
C. Kirjojen lainaaminen
C.1 Kirjojen palautus
D. Kirjojen kuuntelu
D.1 Kirjan kuuntelu suoratoistona
D.2 Kirjojen lataaminen offline-kuunteluun
D.3 Uniajastin / lepotilan ajastin

A. Pratsam Reader -kuuntelusovelluksen asentaminen Android-laitteelle

Asenna Pratsam Reader -sovellus Android-laitteellesi (esim. Samsung-, Asus- , Doro- tai Lenovo-merkkinen matkapuhelin tai tabletti) Google Play -sovelluskaupasta. Ohjelman asennus vaatii toimivan mobiilidata- tai langattoman lähiverkkoyhteyden, vähintään Android 4 -käyttöjärjestelmän ja 6 Gb laitteen sisäistä muistia. Sovelluksen kehittäjä suosittelee  6 gb sisäistä muistia, jotta laitteessa olisi riittävästi tilaa kirjoille.

1. Etsi sovellus Pratsam Reader -hakusanalla.
2. Asenna sovellus Asenna-painikkeesta.
3. Sovelluksen lataaminen ja asennus vie nettiyhteyden nopeudesta riippuen muutaman minuutin.
4. Kun sovellus on asennettu onnistuneesti, voit avata sen Avaa-painikkeella Google Play -kaupassa tai laitteesi työpöydältä.

B. Tunnukset kuuntelusovelluksen käyttöön

Tarvitset ohjelman käyttöön Pratsam Reader -tunnukset. Saat tunnukset omasta kirjastostasi tai koulustasi.

Jos olet unohtanut sovelluksen tunnukset, voit tilata ne sähköpostiisi Celianetin kirjautumissivun Unohditko salasanan? -linkistä.

C. Kirjojen lainaaminen sovellukseen

Kirjojen lainaaminen mobiilisovelluksessa

1. Valitse kirjahyllynäkymässä suurennuslasi, tai jos käytät TalkBackiä, ”Hae”-painike.
  2. Kirjoita avautuvaan hakukenttään kirjan nimi, tekijä tai asiasana ja valitse näppäimistöltä ”Siirry”.
  3. Valitse tuloslistasta haluamasi kirja.
  4. Lainaa kirja valitsemalla ”Lainaa kirja” ja sen jälkeen ”Ok”.
  5. Kirjan siirtyminen kirjahyllyyn voi kestää hetken kirjan koosta riippuen.

Mobiilisovelluksen haku toimii samalla tavalla kuin Celianetin perushaku. Sovelluksessa ei toistaiseksi ole tarkkaa hakua eikä kirjojen selostuksia.

Kirjojen lainaaminen mobiilisovellukseen  www.celianet.fi -verkkopalvelussa

1. Hae kirja esimerkiksi Perushaun kautta.
  2. Kun olet löytänyt kirjan, valitse ”Lainaa” ja sen jälkeen ”Kuuntelu sovelluksessa”.
  3. Avaa mobiililaitteeltasi Pratsam Reader -kuunteluohjelma ja päivitä Celia-välilehti.
  4. Kirjan valmistuminen kuuntelua varten voi kestää hetken kirjan koosta riippuen.

C.1 Kirjojen palautus

Celian verkkolainoissa on 28 päivän laina-aika, jonka jälkeen kirjat palautuvat automaattisesti. Voit halutessasi jatkaa laina-aikaa Celianetissä ennen kuin kirjat palautuvat tai lainata kirjan uudelleen palautumisen.

Lainan palauttaminen Pratsam Readerissa
Avaa kirjan oikealla puolella oleva valikko ja valitse ”Palauta”. Tämä palauttaa lainan ja poistaa kirjan Pratsam Readerista.

Lainan palauttaminen ei kuitenkaan poista offline-tilaan ladattua tiedostoa laitteen muistista. Lataukset poistuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä.  Siksi lataus kannattaakin poistaa ennen lainan palauttamista ”Poista ladattu kirja”-toiminnolla.

Jos palautat kirjan Pratsam Readerissa, laina näkyy silti yhä Celianetissä. Se poistuu sieltä automaattisesti laina-ajan päätyttyä tai sen voi itse palauttaa.

D. Kirjojen kuuntelu

Kirjan voi kuunnella kahdella tavalla, joka suoratoistona tai ilman verkkoyhteyttä offline-kuunteluna.

D.1 Kirjan kuuntelu suoratoistona

Celianetissä lainaamasi kirjat ovat automaattisesti kuunneltavissa suoratoistona mobiilisovelluksessa.  Suoratoisto vaatii toimivan verkkoyhteyden.

1. Avaa laitteeltasi kuunteluohjelma Pratsam Reader -kuvakkeesta.
  2. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla anna Pratsam Reader -tunnuksesi.
  3.  Lainaamasi kirjat löytyvät ohjelmasta Celia-välilehden alta.
  4. Kirjaa pääset kuuntelemaan valitsemalla sen listalta kirjan nimen kohdalta.
  5. Kun lopetat kirjan kuuntelun, palaa kirjahyllyyn yksittäisen kirjan näkymästä.

D.2 Kirjojen lataaminen offline-kuunteluun

Voit ladata kirjat offline-kuunteluun laitteen muistiin, jolloin ne ovat kuunneltavissa myös tilanteissa, joissa käytettävissä ei ole toimivaa nettiyhteyttä. Laitteessa on oltava vapaana riittävä määrä sisäistä muistia, suosituksen mukaan vähintään 6 Gb. Vapaan tilan määrän voit tarkistaa laitteen asetuksista.

1. Avaa Pratsam Reader -sovellus ja sieltä Celia-välilehti.
  2. Valitse kirjan kohdalla samalla rivillä oleva painike, jossa on kolme viivaa.
  3. Paina Lataa.
  4. Kirjaa pääset kuuntelemaan valitsemalla sen listalta kirjan nimen kohdalta.

Laitteelle ladatun kirjan voit palauttaa takaisin painamalla kirjan kohdalla olevaa painiketta ja valitsemalla Palauta kirja. Tällöin laitteeltasi vapautuu muistia muuhun käyttöön.

Celianetistä ladattu kirja poistuu laitteelta laina-ajan (28 vuorokautta) päätyttyä.

D.3 Uniajastin / lepotilan ajastin

Pratsam Reader -sovelluksessa on uniajastin, jota kutsutaan myös lepotilan ajastimeksi.

1. Valitse kirja kuunneltavaksi.

2. Avaa kirjanäkymän oikeassa yläkulmassa oleva valikko kolmen pisteen takaa. Jos sinulla on käytössäsi matkapuhelin, valitse kotinäppäimen vasemmalla puolella oleva valikko.

3. Valitse Säädä automaattinen sam.

4. Valitse sopiva arvo esimerkiksi 15 minuuttia ponnahduslistalta.

Valinta ei pysy sovelluksen muistissa, vaan se pitää joka kerralla valita uudestaan.