Kuuntelu tabletin tai kännykän sovelluksella

Pratsam Reader -sovellus on Celian tarjoama maksuton äänikirjojen kuunteluohjelma tableteille ja älypuhelimille. Sovelluksella voi myös hakea ja lainata kirjoja.

Ohjelma toimii iOS- ja Android-käyttöjärjestelmän laitteissa, käytännössä siis mm. iPadissa, iPhonessa, Samsungin tableteissa ja älypuhelimissa sekä LG:n, Huawein, Doron, Lenovon ja Asusin mobiililaitteissa. Pratsam Reader -sovellusta ei ole saatavilla Windows-puhelimille.

Löydät Pratsam Reader -sovelluksen App Storesta ja Google Play -sovelluskaupasta.

Pikaohje Pratsam Reader -sovelluksen käytön aloitukseen

1. Lataa tabletillesi tai älypuhelimellesi maksuton Pratsam Reader -sovellus. Löydät sovelluksen App Storesta ja Google Play -sovelluskaupasta. Sovelluksen voi ladata iPadille, iPhonelle ja Android-käyttöjärjestelmän laitteille, esim. Samsungin, Lenovon, Asusin ja Doron mobiililaitteille.
  2. Kirjaudu sovellukseen tunnuksilla, jotka olet saanut sähköpostiisi. Tunnusviestin otsikko on Pratsam Reader-tunnukset.
    Huomaa, että olet voinut saada sähköpostiisi myös toiset tunnukset, joiden otsikko on Celianet-tunnukset. Niiden käyttäjätunnus on sama mutta salasana eri.
  3. Etsi ja lainaa haluamasi kirjat Hae kirjoja -toiminnolla, jonka löydät avaamalla sovelluksen vasemman yläkulman valikko.
  4. Odota hetki, kun kirjat siirtyvät kuuntelua varten.
  5. Aloita kuuntelu!

Tarkemmat ohjeet Pratsam Reader -sovelluksen käyttöön löydät alasivuilta Pratsam Reader iPadilla ja iPhonella ja Pratsam Reader Android-laitteilla.

Unohditko tunnuksen tai salasanan Pratsam Reader -sovellukseen?

Tilaa unohtunut Pratsam Reader -tunnus ja salasana lomakkeella sähköpostiisi.

Eikö sinulla ole vielä tunnuksia, vaikka olet jo Celian asiakas?

Ota yhteys Celian asiakaspalveluun palvelut@celia.fi. Jos olet saanut Celiasta CD-levyjä, et voi enää jatkossa saada levyjä, kun aloitat Pratsam Reader -sovelluksen käytön.

Vinkkejä sovelluksen käyttöön:

• Yhteyshenkilösi voi lainata laitteeseesi kirjoja Celianet-verkkopalvelun kautta vaikka toiselta puolelta Suomea. Yhteyshenkilö tarvitsee tätä varten vain Celianet-tunnuksesi, jotta hän pääsee kirjautumaan ja lainaamaan kirjoja. Kun hän lainaa kirjoja Celianetistä, hänen pitää valita vaihtoehdoksi ”Kuuntelu sovelluksessa”, jolloin kirjat siirtyvät automaattisesti laitteesi Pratsam Reader -sovellukseen.
  • Kun kirjaudut Pratsam Reader -sovellukseen, voit valita aloitusnäkymästä vaihtoehdon ”Kirjaudu automaattisesti”. Silloin sinun ei tarvitse syöttää uudestaan tunnusta ja salasanaa, kun avaat sovelluksen seuraavan kerran.
  • Kun lataat kirjat offline-tilaan, voit kuunnella kirjoja vaikka sinulla ei olisi koko ajan verkkoyhteyttä.  Tämä on kätevää esimerkiksi matkoilla, kun internetyhteyttä ei ole. Lataus offline-tilaan voi myös parantaa kuuntelun jatkuvuutta, jos siinä on muuten ongelmia.
    • Katso myös video-ohje kirjan lataamisesta offline-tilaan: