Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Ohjeita rekisteröintiin

 

1. Liitä koulusi Celian asiakkaasi ja anna rekisteröijien tiedot lomakkeella sivulta Celian palveluista kouluille ja opettajille. Samalla sivulla on myös yleistietoa liittymisestä.

2. Aloita oppilaan rekisteröinti kirjautumalla rekisteröijän tunnuksillasi osoitteessa www.celianet.fi. Kirjaudu sivun oikeasta ylälaidasta. Tunnus on sähköpostiosoitteesi. Salasanan olet saanut turvasähköpostina Celiasta.

 • Varmista kirjautumisen jälkeen, että oikeassa ylänurkassa on nimesi eikä teksti Kirjaudu sisään.
 • Jos omaa nimeäsi ei näy, olet tehnyt jonkin näppäilyvirheen kirjautuessasi, vaikka ohjelma ilmoittaa Kirjautuminen onnistui. Tarkista silloin tunnuksesi ja kirjaudu uudelleen.
 • Jos et muista salasanaasi, tilaa tunnukset uudelleen lomakkeella sivulta www.celianet.fi/salasanat

3. Kirjautumisen jälkeen mene Asiakashallinta-sivulle ja varmista, ettei oppilaalla ole jo tunnuksia. Rekisteröinti ei onnistu, jos oppilas on jo Celian asiakasrekisterissä (esimerkiksi kirjaston rekisteröimänä).

 • Hae ensin oppilasta henkilötunnuksella.
  • Jos oppilas löytyy, voit siirtää hänet koulusi asiakkuuden alle. Sitten pääset tarvittaessa muokkaamaan hänen asiakastietojaan, esimerkiksi sähköpostiosoitetta, jonne tunnukset lähetetään.
  • Jos oppilasta ei löydy, aloita rekisteröinti.

4. Täytä oppilaan tiedot. Erityisen tärkeä kohta on asiakkaan yhteystietojen sähköpostiosoite. Se on sähköpostiosoite, jonne tunnukset lähtevät rekisteröinnin jälkeen.

 • Jos huoltajan kanssa on sovittu niin, osoitteeksi voi laittaa myös erityisopettajan sähköpostiosoitteen. Silloin opettaja saa oppilaan tunnukset tietoonsa helposti ja voi auttaa oppilasta äänikirjojen lainaamisessa ja käytössä.

5. Kun rekisteröinti on valmis, oppilaan tiedot tallentuvat Celian asiakasrekisteriin ja asiakastiedoissa annettuun sähköpostiin lähtee automaattisesti kaksi viestiä turvasähköpostina. Niissä on tunnukset Celianetiin ja Pratsam Reader -sovellukseen.

6. Sähköpostiosoitetta voi vaihtaa asiakastiedoista.

 • Osoitteen muutos ei vielä saa aikaan tunnusten lähetystä sähköpostiin. Muutoksen jälkeen lähetä tunnukset lomakkeella sivulta www.celianet.fi/salasanat.
 • Myös unohtuneet tunnukset tilataan lomakkeella sivulta www.celianet.fi/salasanat. Ne lähetetään aina siihen sähköpostiosoitteeseen, joka on määritelty asiakastietoihin.

7. Oppilaan asiakastietoja pääsee muokkaamaan Hae asiakasta -sivulta:

 • etsi oppilaan tiedot henkilötunnuksella tai CELA-tunnuksella

8. Kun oppilas siirtyy toiseen oppilaitokseen tai päättää opiskelunsa, ei oppilaan tietoja tarvitse poistaa koulun asiakaslistalta. On toivottavaa, että tieto oppilaan Celia-asiakkuudesta siirtyy seuraavaan oppilaitokseen ja että oppilas jatkaa Celian kirjojen käyttöä. Celia-asiakkuuden voi siirtää myös oppilaan lähikirjastoon.

Jos oppilas tarvitsee näkövammaisten erikoismateriaaleja eli pistekirjoja tai Luetus-kirjoja, lähetä viesti Celian asiakaspalveluun: palvelut@celia.fi.