Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Mozzarellakuu ja muita matkatarinoita

Mozzarellakuu ja muita matkatarinoita

Herkkupaloja matkustelun nälkään. TAI Herkkua kaikille matkakuumeen vaivaamille. Reppureissaavan kirjailijan hyvän mielen tarinat nostavat matkakuumeen ja herauttavat veden kielelle. Mitä tapahtuu, kun halpa hotelli Cadizissa paljastuu yöllä kummitustaloksi? Kuinka korttelillinen pisalaisia valjastetaan kantamaan lastenvaunut ikkunan kautta ravintolaan? Onko ruoka parempaa kolmen tähden Michelin-ravintolassa vai piknikillä Monet’n lummelammen liepeillä? Miksi CIA:n vakooja lyöttäytyy seuraan Salvador Dalín kotitalon nurkilla Figueresissa?Jari Järvelä on matkustanut perheineen vuosia reppu selässä ympäri Eurooppaa. Tähtäimessä on usein täydellinen ruokahetki, mutta ennen kuin pöytään asti päästään, edessä on kummallisia kohtaamisia ja odottamattomia käänteitä. Järvelän matkatarinat ovat herkullisia makupaloja yrttien, oliivien ja mozzarellajuuston maisemista.Jari Järvelä on palkintoja ja ehdokkuuksia kahminut monipuolinen kirjailija, jonka teoksissa villi uteliaisuus ja kielen taituruus yhdistyvät laajaan asiantuntemukseen. Nyt hän ammentaa valoa, väriä ja makuja perheensä rakkaasta harrastuksesta, matkailusta.

Kirjaudu sisään

Kirjan tiedot

Tekijä Järvelä, Jari, kirjoittaja.
Lukija Rauvala Tapio
Muut tekijät

Reponen, Anja, kuvittaja,

Julkaisukieli fin
Kesto 7 h 59 min
Julkaisutiedot Helsinki Celia 2022 (Helsinki Näkövammaisten liitto 2022)
Ulkoasu äänikirja Daisy 2.02 (7 h 59 min)
Huomautukset Osa matkakertomuksista on ilmestynyt aiemmin Glorian Ruoka & Viini -lehden kolumneina vuosina 2010-2016 ja Kymen Sanomissa vuosina 2009-2015 sekä teoksissa Minun Italiani (Avain, 2017) ja Vaelluksia Italiassa (Avain, 2019).
Alkuteoksen tiedot Helsinki, Tammi [2022]. 254 s. 978-952-04-4177-7.
Asiasanat Espanja Eurooppa Iso-Britannia Italia Kreikka kulttuurihistoria luonto Malta Marokko matk matkakertomukset matkat Ranska ruokakulttuuri