Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Muinaisen Lähi-idän imperiumit : kadonneiden suurvaltojen kukoistus ja tuho

Muinaisen Lähi-idän imperiumit : kadonneiden suurvaltojen kukoistus ja tuho

Muinainen Lähi-itä on ensimmäisten todellisten suurvaltojen koti. Siellä muotoutuneiden sivilisaatioiden, kuten Sumerin, Assyrian ja Babylonian, perintö on kulkeutunut läpi vuosituhansien tähän päivään asti. Alue tunnetaan kirjoitustaidon ja maanviljelyn kehtona, ja sinne johtavat monien nykyisten tieteiden ja taiteiden juuret. Muinaisen Lähi-idän imperiumit kuljettaa aikaan ennen ajanlaskun alkua ja herättää eloon Mesopotamian, Levantin ja Arabian niemimaan yhteiskunnat ja kulttuurit. Teoksessa kuvataan kiehtovasti elämän eri puolia arjesta, politiikasta, uskonnosta ja taloudesta tieteeseen, taiteeseen, kansallisuuteen ja sukupuolten moninaisuuteen.Koko historiansa ajan yhteiskunnat kohtasivat sotien, katovuosien, epidemioiden ja ilmastonmuutoksen kaltaisia mullistuksia ja jopa romahtivat kokonaan. Toisaalta viimeaikainen tutkimus on kiinnittänyt huomiota siihen, että yhteiskunnat olivat joustavia ja pystyivät sopeutumaan suurtenkin muutosten edessä.

Kirjaudu sisään

Kirjan tiedot

Lukija Saksman Anna
Muut tekijät

Bonnie, Rick, kirjoittaja,

Svärd, Saana, toimittaja,

Töyräänvuori, Joanna, toimittaja,

Julkaisukieli fin
Kesto 7 h 52 min
Julkaisutiedot Helsinki Gaudeamus 2022 (Helsinki Book Garden 2022)
Ulkoasu äänikirja Daisy 2.02 (7 h 52 min)
Huomautukset Vertaisarvioitu.Artikkelien kirjoittajat: Rick Bonnie ja 12 muuta.Toimittajat myös kirjoittajia.Yhteistuotanto kustantajan kanssa.
Alkuteoksen tiedot [Helsinki], Gaudeamus [2022]. 296 s. 978-952-345-171-1.
Asiasanat arki arkkitehtuuri etnisyys hallinto historia imperiumit kansallisuus kirjallisuus kirjoitustaito lainkäyttö Lähi-itä muinaiskansat muuttoliike mytologia seksuaalisuus sukupuoli Suomi suurvallat taide taikausko talous tiede tieteenhistoria tutkimus tutkimushistoria uskonnollisuus uskonto ja uskonnot valtiot vanha aika