Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Yhteinen kieli : traumatietoisuutta ihmisten kohtaamiseen

Yhteinen kieli : traumatietoisuutta ihmisten kohtaamiseen

Yhteinen kieli - Traumatietoisuutta ihmisten kohtaamiseen on kymmenen ihmistyön ammattilaisen yhteisesti luoma teos, jonka syntymistä on ohjannut sydämen kutsu muutokseen. Tässä kirjassa pohditaan, voisiko traumaymmärryksen lisääminen ihmistyössä olla askel, jonka myötä palautamme trauman katkaisemia yhteyksiä, eheytämme koko kulttuuriamme sekä edistämme ihmisten kasvua omaan kukoistukseensa. Kirja valaisee traumaa sekä yksilöllisellä että rakenteellisella tasolla. Se tarkastelee tunnehaavoja sosiaalityön, terveydenhuollon ja opettajan näkökulmista. Asiakkaiden, potilaiden ja oppilaiden traumakokemusten rinnalla kirja kannattelee ja tutkii myös työntekijöiden tunnehaavoja. Tämä on kirja kaikille, jotka haluavat olla mukana rakentamassa inhimillisempää yhteiskuntaa. Erityisesti teos on suunnattu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille sekä opettajille. Yhtä lailla se sopii vertaisauttajille, läheisille ja kunkin omalle kasvupolulle. Syvän kulttuurisen muutoksen myötä jokainen voi kirjoittajien vision mukaan olla toinen toistensa toipumisen tukija.

Kirjaudu sisään

Kirjan tiedot

Lukija Söderholm Jan-Christian
Julkaisukieli fin
Kesto 11 h 24 min
Julkaisutiedot Helsinki Celia 2022 (Helsinki Näkövammaisten liitto 2022)
Ulkoasu äänikirja Daisy 2.02 (11 h 24 min)
Huomautukset Johdanto -- I Traumainformoitu järjestelmä -- Traumainformoidun hoivan taustaa / Kati Sarvela -- Hyviä tapoja omaksumassa - malleja maailmalta / Kati Sarvela -- Rakenteet pahoinvoinnin tuottajina ja haastajina / Johanna Linner Matikka -- Traumainformoitu johtaminen ja ammatillinen itsetuntemus / Sari Nyberg, Maria Lindroos -- II Traumainformoitu toiminta -- ACE ja polyvagaaliteoria / Kati Sarvela, Anne Pelkonen -- Kirjoittaminen, lukeminen ja kirjallisuusterapia traumatyöskentelyssä / Karoliina Maanmieli -- Traumatietoinen hengellisyys / Pirkko Olanterä -- Kasvattajan itsetuntemus ja Internal Family Systems - sisäisen perheen harmoniasta myötätuntoiseen johtamiseen / Elisa Auvinen -- Kehon ja mielen vakauttamisen merkitys suhteessa / Anne Karkkunen -- Auttajien ja kasvattajien oman traumatisoitumisen merkitys ihmisten kohtaamisessa / Mikaela Blomqvist- Lyytikäinen -- Traumainformoitu hoito - läsnäoloa, myötätuntoa ja tunnetaitoja auttajille / Anne Pelkonen, Kati Sarvela -- Trauman huomioiminen kipupotilaan kohtaamisessa / Karita Palomäki.Toimittajat myös kirjoittajia.Kirjoittajat: Kati Sarvela ja 10 muuta.
Alkuteoksen tiedot Helsinki, Basam Books [2020]. 322 s. 978-952-7337-64-6.
Asiasanat hoitomenetelmät hoitotyö ihmissuhdetyö kehittäminen kohtaaminen opetustyö palvelujärjestelmät sosiaalityö toimintamallit toipuminen traumat traumatisoituminen tunne-elämän häiriöt työtavat vuorovaikutus
Muut tekijät

Auvinen, Elisa, toimittaja,

Sarvela, Kati, toimittaja,