Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Satalatva : Kalevala uusin silmin

Satalatva : Kalevala uusin silmin

Miltä näyttävät Kalevalan pörssikatsaukset tai Tinder?Kuusitoista kirjoittajaa tarkastelee Kalevalan hahmoja ja maisemia yllättävistä näkökulmista.Järvet läikkyi, maa järisi! Kalevala on kansalliseepos ja runsaudensarvi, mutta ihan kaikkea ei Elias Lönnrotkaan kertonut. Nyt äänen saavat niin Tuonelan virta kuin Kalevalan eläimetkin. Entä miltä näyttävät Kalevalan pörssikatsaukset tai Tinder? Kalevalan naiset pääsevät julistamaan utooppisen, feministisen manifestinsa, Ainolla on monta elämää ja sotakirjeenvaihtajalla pitää kiirettä. Mieheksi kasvaminen ei ole aivan yksinkertaista Kalevalassa, eikä helppoa ole taiteilijana seppä Ilmarisellakaan. Ja miten on Kalevalan ihmisoikeuksien laita?Kuusitoista kirjoittajaa tarkastelee Kalevalan tuttuja ja tuntemattomampia hahmoja ja tapahtumia uusista, yllättävistä tulokulmista tässä ennen kaikkea nuorille suunnatussa teoksessa. Satalatvan toimittajina, tekstistä toiseen johdattajina ja kaksipäisenä nykyajan Elisa Lönnrotina toimivat kirjailijat Salla Simukka ja Siri Kolu.Teoksessa on kolme laajempaa tekstiä Johanna Sinisalolta, Aleksis Salusjärveltä ja Mike Pohjolalta. Muina kirjoittajana ovat Ilkka Auer, Nura Farah, Emmi Itäranta, Sini Helminen, Vilja-Tuulia Huotarinen, Ville Hytönen, Karo Hämäläinen, Jenny Kangasvuo, Sanna Karlström, Milja Kaunisto, Erkka Mykkänen, Essi Tammimaa ja Maria Turtschaninoff.

Kirjaudu sisään

Kirjan tiedot

Lukija Tani Anni
Muut tekijät

Auer, Ilkka, kirjoittaja,

Hytönen, Ville, kirjoittaja,

Kolu, Siri, toimittaja,

Simukka, Salla, toimittaja,

Julkaisukieli fin
Kesto 4 h 59 min
Julkaisutiedot Helsinki Celia 2021 (Helsinki Näkövammaisten liitto 2021)
Ulkoasu äänikirja Daisy 2.02 (4 h 59 min)
Huomautukset Kirjoittajat: Ilkka Auer ja 15 muuta ; osioiden välissä teksti Satalatvan Sanomat, kirjoittajana Ville Hytönen.Maria Turtschaninoffin runo rinnakkaistekstinä suomeksi ja ruotsiksi.
Alkuteoksen tiedot Helsinki, Tammi [2021]. 226 s. 978-952-04-3194-5.
Asiasanat antologiat intertekstuaalisuus kaunokirjallisuus kertomukset mytologia myytit novellit nuorten aikuisten kirjat nuortenkirjallisuus runot suomenkielinen kirjallisuus taruolennot