Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Sylvin matkassa : yksityiset päiväkirjat Kiinasta

Sylvin matkassa : yksityiset päiväkirjat Kiinasta

Ensimmäisen naisen sisäinen maailma avautuu. Sylvi Kekkosen matka-arkusta löytyneissä päiväkirjoissa ollaan Suomen ja Kiinan kulttuurisuhteiden alkulähteillä 1953. Päiväkirjat valottavat kirjoittajansa suhtautumista politiikkaan ja elämään. Terävät merkinnät nostavat esille omapäisen Sylvin, joka uskaltaa olla vaikka yksin koko muuta valtuuskuntaa vastaan ja on vastustuskykyinen poliittiselle propagandalle, mutta säilyttää isäntien suosion. Suomen kulttuurivaltuuskunnan sisäiset ristiriidat, alkoholin käyttö ja rakkaussuhteet valottuvat kirjassa uudesta näkökulmasta. Ryhmän ainoa ”chinoiserie” säilyttää sairastelusta huolimatta tyylinsä ja otteensa.

Kirjaudu sisään

Kirjan tiedot

Tekijä Kekkonen, Sylvi, kirjoittaja.
Lukija Vilhunen Anu
Muut tekijät

Lohento, Henna, toimittaja,

Lähteenkorva, Pekka, toimittaja,

Soikkanen, Timo, toimittaja,

Julkaisukieli fin
Kesto 8 h 31 min
Julkaisutiedot Helsinki Celia 2021 (Helsinki Näkövammaisten liitto 2021)
Ulkoasu äänikirja Daisy 2.02 (8 h 31 min)
Huomautukset Teokseen sisältyy myös muiden kulttuurivaltuuskuntalaisten kuten Matti Kurjensaaren, Pentti Haanpään ja Ritva Arvelon päiväkirjamerkintöjä ja tekstejä.
Alkuteoksen tiedot Helsingissä, Kustannusosakeyhtiö Otava [2020]. 978-951-1-37355-1.
Asiasanat diplomaattisuhteet henkilöhistoria historia Kiina kirjailijat kulttuurisuhteet matkakertomukset matkat presidentit puolisot päiväkirjat pääministerit Suomi valtuuskunnat yhteiskuntakuvaus