Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Merenneidon kuolema

Merenneidon kuolema

”Katso, se näyttää ihan merenneidolta!” Väkijoukosta kuuluvat pienen pojan sanat saavat nuoren Mollyn astumaan lähemmäs. Häntä kohtaa kamala näky. Kanaalin törkyisestä vedestä nostettu prostituoitu on hänen sisarensa.Brutaalisti murhattua naista kauhistelevassa väkijoukossa Molly huomaa tutun nuoren miehen, runoilijaksi kutsutun Hans Christian Andersenin. Molly on useasti nähnyt tämän vierailevan sisarensa luona. Myös iltana jona sisar katosi.Todistajalausunnon perusteella Andersenista tulee murhan pääepäilty. Hänen on nopeasti otettava kohtalonsa omiin käsiinsä ja löydettävä oikea murhaaja välttääkseen pyövelin kirveen.Köyhyyden, tautien, kaaoksen ja poliittisten juonittelujen riivaamassa Kööpenhaminassa tämän murhan syy osoittautuu erityisen makaaberiksi. Kun murhaajan henkilöllisyys lopulta selviää, Andersenia kielletään rangaistuksen uhalla paljastamasta mieltä kuohuttavasta tapauksesta mitään.Kirjailija päättää kuitenkin kertoa tarinan omalla tavallaan. Hän kastaa kynänsä mustepulloon ja raapustaa otsikon Pieni merenneito, ja loppu on historiaa.

Kirjaudu sisään

Kirjan tiedot

Tekijä Ekberg, Anna, kirjoittaja.
Lukija Häyrinen, Raiko
Julkaisukieli fin
Kesto 15 h 16 min
Julkaisutiedot Helsinki Minerva Kustannus 2021 (Helsinki Näkövammaisten liitto 2021)
Ulkoasu äänikirja Daisy 2.02 (15 h 16 min)
Huomautukset Yhteistuotanto kustantajan kanssa.Intertekstuaalisen viittauksen perustana Hans Christian Andersenin Pieni merenneito -satu.
Julkaisutiedot Helsinki, Minerva Kustannus Oy [2021]. 978-952-375-211-5.
Asiasanat epäillyt historiallinen jännityskirjallisuus intertekstuaalisuus kaunokirjallisuus kirjailijat käännökset Kööpenhamina murha poliittinen epävakaisuus prostituoidut rikoskirjallisuus romaanit Tanska tanskankielinen kirjallisuus