Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Kurittomat : jumalattaria, nykynaisia ja muita kauheita akkoja

Kurittomat : jumalattaria, nykynaisia ja muita kauheita akkoja

Valoisa tietokirja naisiin kohdistuneiden -asenteiden synkästä kulttuurihistoriasta. Lilith oli Aatamin ensimmäinen vaimo, joka demonisoitiin kauheaksi akaksi. Kun Lilithin tarina kerrotaan uudestaan, kuullaan kertomus sukupuolten välisen tasa-arvon kehityksestä. Lilith oli rohkea nainen, joka uskalsi sanoa ei. Kurittomat käsittelee reippaasti ja informatiivisesti naisen asemaa eri aikoina ja tilanteissa. Kulttuurihistoriasta ponnistavan, upeasti kuvitetun kirjan aiheita ovat myyttisten naisten lisäksi seksuaalisuus, sukulaissuhteet, syntymä ja kuolema sekä ihan tavalliset mokailevat nykyäidit. Naisen rooli ei ole ollut häävi, mutta yhteiskunnan rakenteisiin pesiytynyt epätasa-arvo voidaan tunnistaa nyt. Kaisa Pulakka pöyhii Kurittomissa vanhat tarinat uusiksi: myytit yhdistyvät omaäänisesti tämän päivän ilmiöihin muistaen, etteivät sukupuoleen liittyvät asenteet kohdistu vain naisiin. Virkistävän kirjan lopuksi voi tehdä Kauhee akka -testin ja onnitella itseään siitä, ettei jumalatarten tapaan repinyt lapsiaan kappaleiksi. Kaisa Pulakka (s. 1979) on Yle Radio 1:n kulttuuritoimittaja, joka on käsitellyt rakastetuissa radio-ohjelmissaan naisen asemaa satujen, myyttien, tarinoiden ja Kalevalan kertomusten valossa. Kurittomat perustuu Pulakan Kauhee akka -radiosarjaan, joka kertoi hankalina pidettyjen myyttisten naisten tarinat tuorein sanoin.

Kirjaudu sisään

Kirjan tiedot

Tekijä Pulakka, Kaisa, kirjoittaja.
Lukija Pulakka Kaisa
Julkaisukieli fin
Kesto 5 h 45 min
Julkaisutiedot Jyväskylä Atena 2021 (Helsinki Book Garden 2021)
Ulkoasu äänikirja Daisy 2.02 (5 h 45 min)
Huomautukset Yhteistuotanto kustantajan kanssa.Pohjautuu Kaisa Pulakan radiosarjaan Kauhee akka, joka on esitetty Yle Radio 1:ssä 2018.
Alkuteoksen tiedot [Jyväskylä], Atena [2021]. 978-952-300-752-9.
Asiasanat fiktiiviset henkilöt jumalattaret kulttuurihistoria mytologia myytit naisen asema naiset naiseus roolit taruolennot