Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Mustarastas : romaani

Mustarastas : romaani

Kotiin palasi vain keltainen reppu ja loputon suru.Mustarastas on sydämeenkäyvä kertomus menetyksestä, luopumisesta ja toivosta, joka ei suostu sammumaan.""Sä olit kaikin tavoin lähtökuopissa, sulla oli autokin jo odottamassa. Mazda 626, vuosimallia 83, hopeanharmaa, punaisella plyysisisustuksella. Marraskuussa sä täyttäisit kahdeksantoista.""On elokuu vuonna 1989. 17-vuotias Juha lähtee laivalle ja katoaa matkalla jäljettömiin. Tragedia muuttaa koko perheen elämän.Mitä oikein tapahtui eräänä yönä M/S Fennialla kaverusten risteilyllä?Inka Nousiaisen kirjassa jo aikuinen pikkusisko palaa muistelemaan menneitä ja jättämään lopulliset hyvästit veljelleen.Romaani pohjautuu paitsi Inka Nousiaisen ja näyttelijä Eeva Soivion keskusteluihin myös Soivion monologinäytelmään Mustarastas, kadonnut veli, joka sai kantaesityksensä KOM-teatterissa 2017.Inka Nousiainen (s. 1976) on palkittu helsinkiläinen kirjailija, joka on kirjoittanut romaaneja, lastenkirjoja ja laulujen sanoituksia eri artisteille. Hänen edellisessä romaanissaan Kirkkaat päivä ja ilta mustarastas jo lauloi.

Kirjaudu sisään

Kirjan tiedot

Tekijä Nousiainen, Inka, kirjoittaja.
Lukija Flink, Pinja
Julkaisukieli fin
Kesto 3 h 17 min
Julkaisutiedot Helsinki Celia 2020 (Helsinki Näkövammaisten liitto 2020)
Ulkoasu äänikirja Daisy 2.02 (3 h 17 min)
Huomautukset Pohjautuu keskusteluihin näyttelijä Eeva Soivion kanssa sekä Soivion monologinäytelmään Mustarastas, kadonnut veli (KOM-teatteri, 2017).
Julkaisutiedot Helsinki, Werner Söderström Osakeyhtiö [2019]. 978-951-0-43644-8.
Asiasanat katoaminen muistelu perheet (ryhmät) psykologiset romaanit risteilyt romaanit suomenkielinen kirjallisuus surutyö todellisuuspohjaiset teokset veljet