Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Hyvän sään aikana : mitä Suomi tekee, kun ilmasto muuttaa kaiken

Hyvän sään aikana : mitä Suomi tekee, kun ilmasto muuttaa kaiken

Tällä vuosisadalla ilmasto muuttaa kaiken. Suomella on yksi jalka vanhassa maailmassa: siellä metsäteollisuus ja tehomaatalous ohjaavat politiikkaa, jatkuva kasvu perustuu öljyn kulutukseen, ja jokaisella uudella sukupolvella on aina edeltäjiään enemmän tavaraa ja hyvinvointia. Toinen jalka on astumassa täysin toisenlaiseen maailmaan, jota emme vielä tunne.Hyvän sään aikana tutkii Suomea keskellä ihmiskunnan historian jännittävintä käännettä. Kun luonnonvoimat uhkaavat karata ihmisen hallinnasta ja mullistavat talouden ja politiikan, pieni maa yrittää keksiä itsensä uudelleen. Sen asukkaat satsaavat biotalouteen ja kehittävät uusia kasviproteiineja, perustavat omavaraisyhteisöjä ja investoivat asejärjestelmiin. He pelkäävät muutosta, kiistävät muutoksen ja toivovat muutosta. Kirjoittajat penkovat Suomen kestämättömimpiä valtarakenteita, tapaavat tulevaisuuden ilmastopakolaisia ja selvittävät, miten demokratiamme voisi kestää muutospaineen. Kirja tutkii erityisesti ihmisyhteisöä: miten me ihmiset reagoimme ja sopeudumme muutoksiin, miten meidän luomamme järjestelmät korjaavat kurssiaan?Kirjan on kirjoittanut 21 journalistiikan opiskelijaa Tampereen yliopistosta vierailijaprofessori Hanna Nikkasen ohjauksessa.

Kirjaudu sisään

Kirjan tiedot

Tekijä Annila, Silja, kirjoittaja.
Lukija Mäkynen, Timo
Julkaisukieli fin
Kesto 12 h 32 min
Julkaisutiedot Helsinki Celia 2017 (Helsinki Silencio 2017)
Ulkoasu äänikirja Daisy 2.02 (12 h 32 min)
Huomautukset Teoksen on kirjoittanut ja kuvannut Tampereen yliopiston journalistiikan opiskelijoiden työryhmä 2017: Silja Annila [ja 20 muuta].Työta ohjasi vierailijaprofessori Hanna Nikkanen.
Julkaisutiedot [Helsinki], Into [2017]. 320 s. 978-952-264-809-9.
Asiasanat antroposeeni geologia ilmastonmuutokset ennusteet maailmanlaajuiset ongelmat ympäristökysymykset ympäristöongelmat uhkakuvat ympäristöpolitiikka Suomi