Gå till innehåll Hoppa till inloggning Hoppa till sidkarta

RNIB Bookshare

I tjänsten RNIB Bookshare kan högskolestuderande som använder Celias talbokstjänster söka böcker för sina studier. Tjänsten är inte tillgänglig för dem som söker facklitteratur. Tjänsten är gratis för användare av Celias talbokstjänster. Böckerna i tjänsten är huvudsakligen på engelska.

Sök i tjänsten RNIB-Bookshare www.rnibbookshare.org för att hitta kursboken du behöver. Det är inte möjligt att få testkoder för tjänsten.

Om du hittar boken, kan en finländsk studerande oftast låna den. Du kan kontakta Celias kundtjänst som ser till
att boken finns tillgänglig i Finland. Efter det skicka ett säkert e-postmeddelande till Celias kundtjänst för att få dina personliga användarkoder.

 • Bifoga ett intyg om studierätt som en e-postbilaga. Intyget kan till exempel vara en utskrift med dina uppgifter i WebOodi eller ett motsvarande system, eller en bild eller kopia av ditt studiekort med högskolans namn och giltig läsårsdekal.
 • Läsnedsättning (obligatorisk uppgift då man fyller i registreringsblanketten för RNIB Bookshare). Tillgängliga alternativ:
  • Synrelaterad
  • Med koppling till läs- och inlärningssvårigheter
  • Fysisk läsnedsättning
 • Nivån för den examen du avlägger, alternativ:
  • Studerande i kandidatskedet
  • Studerande i magisterskedet eller doktorand
 • Tjänsten är endast till för närvarande studerande. Vänligen skicka ett intyg om fortsatt studierätt årligen, i början av höstterminen, för att fortsätta använda tjänsten.

Du får användarkoderna av Celia per e-post. På grund av dataskyddet registreras du inte i tjänsten med ditt riktiga namn. När du fått användarkoderna från Celia i ett säkert e-postmeddelande ska du logga in i tjänsten RNIB Bookshare och gå till My Homepage.

Om du efterfrågat en viss bok, hittar du boken som lånats ut till dig i My Reading Lists.

Om du glömmer dina användarkoder till tjänsten ska du ta kontakt med Celias kundtjänst.

Att lyssna på en bok

Boken kan vara tillgänglig i ett eller flera format i tjänsten RNIB Bookshare, via den här länken ser du de tillgängliga formaten. När du fått dina användarkoder av Celia kan du se formaten som RNIB Bookshare erbjuder.

RNIB Bookshares webbplats klarlägger sina favoriter på vilka sätt du kan lyssna på böcker.