Gå till innehåll Hoppa till inloggning Hoppa till sidkarta

Driftsavbrottet i Celianet är slut

Uppdaterad 18.5.

Servermigreringen har genomförts enligt fastställt schema och driftsavbrottet i Celianet är nu över. Tack för ert tålamod!

Det kan fortfarande förekomma vissa störningar i tjänsten medan underhållsarbetena slutförs. Till exempel om avlyssningsstället i en bok som du lyssnar på har kommit bort, lönar det sig att leta reda på stället för hand.

Om du upptäcker några problem i tjänsten, vänligen rapportera det till Celias kundtjänst: tjanster@celia.fi.

Publicerad 20.4.

Celias servrar överförs till statens gemensamma datacenter. Genom överföringen förbättras smidigheten och driftsäkerheten i våra webbtjänster.

Arbetet orsakar avbrott i Celias tjänster i maj. Celianet är stängt 11–17 maj. Man kan inte låna eller lyssna på böcker under denna tid via Celianet.

Med appen Pratsam Reader kan man även under avbrottet lyssna på talböcker som lånats före avbrottet, men det går varken att låna böcker eller förnya lån. Det går inte heller att ändra eller återställa lösenordet till appen under avbrottet, så se till att vid behov kontrollera användarnamn och lösenord före avbrottet.

Det blir inga andra förändringar i att låna och lyssna på böcker utöver avbrottet.

Man kan inte registrera nya användare i tjänsten och kunduppgifter kan inte hanteras under avbrottet.

Förhandsmaterial för högskolornas urvalsprov levereras till kunderna trots uppehållet.

Kundtjänst fungerar begränsat under avbrottet

Celias kundtjänst fungerar begränsat under avbrottet: vi svarar på e-post, men telefontjänsten och chattmeddelandena är inte i bruk.

Hur förbättras Celias tjänster av överföringen av servrarna?

Celias böcker laddas ned snabbare och säkrare i fortsättningen, eftersom servrarna är mer effektiva och datakommunikationsförbindelserna är snabbare. Driftsäkerheten i tjänsterna förbättras, eftersom statens stora datacenter kan hantera de ökade lånen bättre.

Varför flyttas Celias servrar till statens datacenter?

Staten centraliserar upprätthållandet av informationstekniken i alla sina ämbetsverk till statens center för informations- och kommunikationsteknik Valtori. Därmed flyttas också Celias servrar att upprätthållas av Valtori.

Vi beklagar eventuella besvär som orsakas av avbrottet. Om du har några frågor om avbrottet, kontakta Celias kundtjänst.