Gå till innehåll Hoppa till inloggning Hoppa till sidkarta

Hiilariherkkyys : tietoa ja reseptejä

Hiilariherkkyys : tietoa ja reseptejä

Voi hyvin syömällä oikein. Aterian jälkeinen heikko olo, nopeasti uusiutuva näläntunne, voimakas makeanhimo, päänsärky ja painonhallintaongelmat voivat johtua hiilihydraattiherkkyydestä, josta tutkimusten mukaan kärsii jopa joka neljäs. Hiilihydraattiherkällä ruoan hiilihydraatit nostavat ja laskevat veren sokeripitoisuutta keskimääräistä voimakkaammin. Laillistettu ravitsemusterapeutti Pirjo Saarnia neuvoo, kuinka hiilariherkkä voi helpottaa oireitaan oikeilla ruokavalinnoilla ilman äärilaitojen terveyttä vaarantavia ruokavalioita. Kun oivaltaa oman kehonsa herkkyyden hiilihydraateille ja oppii koostamaan ruokavalionsa sen mukaisesti, olo paranee kokonaisvaltaisesti – väsymys vähenee, suolisto voi paremmin ja painonhallinta helpottuu. Kirja sisältää tietoa hiilihydraattiherkkyydestä, esimerkkejä hyvistä valinnoista lounasravintoloissa ja ateriamalleista sekä ruoka- ja herkkuohjeita. Pirjo Saarnia on laillistettu ravitsemusterapeutti ja terveystieteiden maisteri. Hän on kirjoittanut useita ravintoaiheisia tietokirjoja, joista hänet palkittiin vuonna 2022 Suomen tietokirjailijoiden Tietokirjailijapalkinnolla. Hän on toiminut myös Kotilääkäri-lehden ravitsemusterapeuttina. Hän asuu Hollolassa. Saarnialta on aiemmin ilmestynyt teos Kevyemmin (2023).

Logga in

Information om boken

Författare Saarnia, Pirjo, kirjoittaja.
Inläsare Kuusamo Anna
Andra aktörer

Kirjapaja, kustantaja,

Språk fin
Speltid 2 h 41 min
Tillgänglighetsinformation kuuloon perustuva, Vaatii kuunteluohjelman, Vaatii kuuntelulaitteen, Navigointi sisällysluettelon avulla
Utgivningsuppgifter Helsinki Kirjapaja 2024 (Helsinki Book Brothers 2024)
Fysisk beskrivning äänikirja Daisy 2.02 (2 h 41 min)
Anmärkningar Yhteistuotanto kustantajan kanssa.
Originalverk Helsinki, Kirjapaja [2024]. 158 s. 978-952-354-887-9.
Ämnesord hiilihydraatit lääk oppaat (teokset) ravitsemus ruokaohjeet ruokavaliot verensokeri vähähiilihydraattinen ruokavalio
Information om vår användning av kakor
Saavutettavuuskirjasto Celian C-tunnus lehtivihreänä.

Cookies (kakor) är små filer som webbplatsen sänder till användarens dator då användaren besöker webbplatsen. De webbsidor som Celia administrerar använder cookies. Läs mer om dataskydddet och vår användning av kakor.

Nödvändiga cookies

Vi använder cookies för att genomföra tjänsternas grundläggande funktionaliteter. Sådana funktionaliteter är t.ex. inloggning och att spara användarspecifika inställningar. Användare kan inte identifieras endast med hjälp av cookies.

Tredjepartskakor

Med Matomo Analytics mäter vi antalet besökare på olika delar av webbplatsen. Cookies används för att skapa en rapport om användningen av webbplatsen och antalet besökare. Man kan inte identifiera en enskild användare i rapporten.   

Vår chattjänst använder cookies som behövs för att identifiera en session. Cookies och enhetsinformation gör det möjligt att individualisera användaren för tjänsten.

Videorna på webbplatsen är inbäddade från YouTube. Genom att öppna videon accepterar du YouTubes användarvillkor (youtube.com).