Gå till innehåll Hoppa till inloggning Hoppa till sidkarta

Landet som icke är

Landet som icke är

Jag klev in i spegelblänket”Vart är jag på väg?” sa jagoch katten spann till svar:”Du färdas mot ett landsom ingen känner.”Edith följer ett nystan av finaste silvertråd. Tråden leder henne till en spegel, och till Lyckokatten med guldgul päls. Spegeln är en port till en vidunderlig värld full av rum att leka i. Där träffar Edith en systersjäl och i deras trädgård blir skrattet till fjärilar. Men de tvingas också spela tärning med den rysliga Tärningskasterskan.Landet som icke är är en av de sista dikterna som den världsberömda poeten Edith Södergran hann skriva innan hon dog för ett sekel sedan. Författaren Kristina Sigunsdotter och illustratören Clara Dackenberg har tillsammans skapat ett poetiskt och färgsprakande verk som utgår från Södergrans liv och dikter.Landet som icke är är en hommage till Edith Södergran och samtidigt en blinkning till klassiker som Astrid Lindgrens Allrakäraste syster, C.S. Lewis Berättelsen om Narnia och Lewis Carrolls Alice i Underlandet. En bok för läsare i alla åldrar som vill förundras över fantasins och vänskapens kraft.

Logga in

Information om boken

Författare Sigunsdotter, Kristina, författare.
Inläsare Nedergård, Sannah
Språk swe
Speltid 33 min
Utgivningsuppgifter Helsingfors Celia 2021 (Helsingfors Silencio 2021)
Fysisk beskrivning talbok Daisy 2.02 (33 min)
Anmärkningar Text: Kristina Sigunsdotter ; illustration: Clara Dackenberg.Boken är baserad på poeten Edith Södergrans liv, dikter och brev.
Utgivningsuppgifter Helsingfors, Förlaget [2020]. 86 s. 978-952-333-298-0.
Ämnesord diktare dikter episka dikter Finland finlandssvenska finlandssvenskar författare kvinnor levnadslopp skönlitteratur svensk litteratur ungdomslitteratur verklighetsbaserade verk