Gå till innehåll Hoppa till inloggning Hoppa till sidkarta

Sankaritar

Sankaritar

Tositarinaan perustuva huikea trilleri naisesta, jonka rohkeus ja neuvokkuus tekivät hänestä yhden toisen maailmansodan suurimmista sankareista.Nancy Wake, lempinimeltään ”Valkoinen hiiri”, toimi toisen maailmansodan jälkipuoliskolla brittien agenttina. Hänestä tuli Ranskan vastarintaliikkeen johtohahmo ja eräs liittoutuneiden palkituimmista toisessa maailmansodassa palvelleista naisista.Natseille hän oli varjoissa liikkuva aave, Gestapon innokkaimmin etsimä etsintäkuulutettu, jonka löytämisestä luvattiin viiden miljoonan frangin palkkio. Vuonna 1944 Nancy Wakesta tuli Lontoon ja kapteeni Henri Tardivatin johtaman maquis-ryhmän välinen yhteyshenkilö. Hän koordinoi vastarintaliikkeen toimintaa ennen Normandian maihinnousua ja rekrytoi jäseniä liikkeeseen. Wake myös johti hyökkäyksiä saksalaisten asemiin ja Gestapon Montluçonissa sijainneeseen paikalliseen päämajaan.Henkeäsalpaavan jännittävä romaani kertoo naisesta, joka on henkensäkin uhalla päättänyt pelastaa rakastamansa miehen, kääntää sodan kulun ja kostaa verisesti Ranskaa miehittäville saksalaisjoukoille.Legendaarisen vapaustaistelijan tarinan käännösoikeudet on myyty jo 24 maahan. Kirjan pohjalta tehdyn elokuvan odotetaan tulevan teattereihin vielä tämän vuoden puolella. Nimiosaa esittää Oscar-voittaja Anne Hathaway.Imogen Kealey on pseudonyymi, jonka takana on kaksi kirjoittajaa Darby Kealey ja Imogen Robertson.Darby Kealey on Los Angelesissa asuva käsikirjoittaja ja elokuvatuottaja. Hän on kirjoittanut mm. kiitetyn Patriot-sarjan Amazonille.Imogen Robertson on Lontoossa asuva elokuvaohjaaja ja kirjailija, joka on kirjottanut useita suosittuja historiallisia romaaneja. Hän on ollut kolme kertaa Crime Writers’ Associationin Historical Dagger -palkintoehdokkaana.

Logga in

Information om boken

Författare Kealey, Imogen, kirjoittaja.
Inläsare Ylisuvanto Elina
Andra aktörer

Soro, Maikki, kääntäjä,

Språk fin
Originalverk Liberation
Speltid 12 h 11 min
Utgivningsuppgifter Helsinki Minerva Kustannus Oy 2020 (Helsinki Näkövammaisten liitto 2020)
Fysisk beskrivning äänikirja Daisy 2.02 (12 h 11 min)
Anmärkningar Imogen Kealey on Darby Kealeyn ja Imogen Robertsonin yhteinen pseudonyymi.Yhteistuotanto kustantajan kanssa.
Originalverk Helsinki, Minerva Kustannus Oy [2020]. 978-952-375-058-6.
Ämnesord agentit englanninkielinen kirjallisuus historialliset romaanit kaunokirjallisuus käännökset maanalainen toiminta naiset rakastetut Ranska romaanit tiedustelupalvelut todellisuuspohjaiset teokset toinen maailmansota vakoilukirjallisuus vastarintaliikkeet viihdekirjallisuus