Gå till innehåll Hoppa till inloggning Hoppa till sidkarta

Eettisen lihansyönnin käsikirja

Eettisen lihansyönnin käsikirja

Opas ruoan alkuperästä kiinnostuneille kuluttajille, jotka haluavat syödä mahdollisimman eettisesti ja ekologisesti tuotettua lihaa. Entistä useammat pyrkivät kuluttamaan vähemmän mutta laadukkaampia lihatuotteita. Suunnistus marketin lihatiskillä tuottaa kuitenkin monelle päänvaivaa: Läheltä vai kaukaa? Luomua vai ei? Kirjan tarkoitus on auttaa kuluttajia tekemään valintoja, jotka vaikuttaisivat positiivisesti niin ihmisten terveyteen, eläinten hyvinvointiin kuin ympäristön tilaan. Kirjassa käydään läpi Suomessa yleiset lihantuotantoeläimet (nauta, sika, lammas, broileri, kalkkuna ja poro) ja niihin liittyviä näkökulmia. Esimerkiksi nauta on metaania huokuva ilmastopeikko ja liittyy osin maidontuotantoon, mutta lihantuotantoon kasvatettavat eläimet saavat meillä elää varsin lajityypillistä elämää. Lisäksi kirjassa käsitellään mm. metsästystä, teurastusta sekä maidon ja munantuotantoa. Sinimaaria Kangas on kirjailija ja toimittaja, joka arvostaa eläimiä.

Logga in

Information om boken

Författare Kangas, Sinimaaria, kirjoittaja.
Inläsare Alander Erja
Språk fin
Speltid 11 h 3 min
Utgivningsuppgifter Helsinki Celia 2018 (Helsinki Silencio 2018)
Fysisk beskrivning äänikirja Daisy 2.02 (11 h 3 min)
Originalverk Helsinki, Aula & Co [2017]. 978-952-7190-25-8.
Ämnesord alkuperä elintarvikeketjut elintarviketuotanto eläinsuojelu kuluttajakäyttäytyminen liha lihakarja lihansyönti haitat oppaat (teokset) ravitsemuskäyttäytyminen
Information om vår användning av kakor
Saavutettavuuskirjasto Celian C-tunnus lehtivihreänä.

Cookies (kakor) är små filer som webbplatsen sänder till användarens dator då användaren besöker webbplatsen. De webbsidor som Celia administrerar använder cookies. Läs mer om dataskydddet och vår användning av kakor.

Nödvändiga cookies

Vi använder cookies för att genomföra tjänsternas grundläggande funktionaliteter. Sådana funktionaliteter är t.ex. inloggning och att spara användarspecifika inställningar. Användare kan inte identifieras endast med hjälp av cookies.

Tredjepartskakor

Med Matomo Analytics mäter vi antalet besökare på olika delar av webbplatsen. Cookies används för att skapa en rapport om användningen av webbplatsen och antalet besökare. Man kan inte identifiera en enskild användare i rapporten.   

Vår chattjänst använder cookies som behövs för att identifiera en session. Cookies och enhetsinformation gör det möjligt att individualisera användaren för tjänsten.

Videorna på webbplatsen är inbäddade från YouTube. Genom att öppna videon accepterar du YouTubes användarvillkor (youtube.com).