Kaffe : från böna till kopp
Kaffe : från böna till kopp
Kaffe är favoritdrycken för miljontals människor och en av världens mest populära produkter. Författarna skriver om odling, arbetsförhållanden för kaffearbetare i Latinamerika och om vilka följder modern odlingsteknik har för miljön. De gör också en resa i historien från kaffets upptäckt i Etiopien på 500-talet via kaffehuskulturen i Europa till dagens stora utbud av olika blandningar.
Information om boken |
|
| Författare | Dicum, Gregory. |
| Inläsare | Ödquist Carin |
| Andra aktörer | Gradvall, Jan, Luttinger, Nina, Sjögren, Frederik, övers, |
| Språk | swe |
| Originalverk | The coffee book : anatomy of an industry from crop to the last drop |
| Speltid | 8 h 43 min |
| Utgivningsuppgifter | Enskede Talboks- och punktskriftsbiblioteket 2003. |
| Fysisk beskrivning | talbok Daisy 2.02 (8 h 43 min) |
| Originalverk | 91-7324-735-9. |
| Ämnesord | dryckesvaruindustri kaffe njutningsmedel |