Skip to main content Skip to login Skip to sitemap

Sienihullu

Sienihullu

Nyt metsään ja sieniruokia kokkaamaan! Sieniruokakirja on kaikille, jotka pitävät sieniruuista, haetpa sienesi metsästä tai torilta. Resepteissä keskitytään makupareihin ja siihen, miten saat loistavista luonnon raaka-aineista ja intensiivisestä sesongista varmasti kaiken maun irti, tuoreena ja säilöttynä. Kirja tarjoaa helposti lähestyttäviä ruokaohjeita laidasta laitaan: on piirakkavariaatioita, keittoja, pastoja, patoja, paistoksia, risottoja, parhaan sienikastikkeen salaisuus, liuta salaatteja, täytettyjä leipiä evääksi tai välipalaksi, tahnoja, lisukkeita sienistä ja lisukkeita sienille, kenties muutama jälkiruokakin. Toiset ruuista valmistuvat nopeasti, osaan kannattaakin varata kunnolla aikaa ja muutaman niistä tekee jo metsässä. Raaka-aineina resepteissä ovat yleiset metsiemme kauppasienet kuten korvasienet, kantarellit, tatit ja suppilovahverot. Myös orakkaat, lampaankäävät, esikäsiteltävät ja käsittelyä kaipaamattomat rouskut saavat oman paikkansa lautasella. Esitellään reseptien kautta myös muutamia kenties uudempia tuttavuuksia, kuten sikurirousku ja limanuljaska. Tarkoitus on, että pystyt tarttumaan kirjan resepteihin ilman suurempaa sienitietämystä. Harjaantuneille sienestäjille kirja tarjoaa inspiraatiota ruuanlaittoon. Erityisruokavaliot huomioidaan vinkein resepteistä. Reseptit ovat sovellettavissa kussakin sienisesongissa ja useimpiin ruokiin voit käyttää niitä sieniä, joita löydät tai saat. Mukana myös sienestyspaikkavinkit; milloin kannattaa suunnata metsään, miten tunnista luonnon vinkit sopivista sienipaikoista, metsäpohjat ja sienipaikat. Lisäksi kerrotaan, miten sienet käsitellään ja säilötään. Kirjan on kirjoittanut ruokatoimittaja Anu Brask, joka on sienestyshullu ja Kantarellimestari Herkkutatin poimimisen MM- kilpailuista vuodelta 2017. Kuvat on ottanut Sami Repo, joka on yksi arvostetuimmista ruokakuvaajista.

Log in

Book info

Author Brask, Anu, kirjoittaja.
Reader Rauvala Tapio
Language fin
Duration 5 h 47 min
Publication info Helsinki Celia 2023 (Helsinki Näkövammaisten liitto 2023)
Physical description äänikirja Daisy 2.02 (5 h 47 min)
Original publication info Helsinki, Readme.fi, [2022]. 272 s. 978-952-373-282-7.
Keywords keittokirjat luon ruoanvalmistus ruokaohjeet ruokasienet sienestys sienet sieniruoat säilöntä
Information about cookies used on this website
Saavutettavuuskirjasto Celian C-tunnus lehtivihreänä.

Cookies are small files that a web page sends to the user’s browser. Celia’s websites along with Celianet use cookies. Read more about privacy and cookies in Celia.

Necessary cookies

We use cookies to enable basic functionalities of our websites. These include e.g. logging in and saving personalised settings. Singular users cannot be identified by cookies.

3rd Party Cookies

We use Matomo Analytics to measure activity in different parts of the website. Cookies are employed in composing reports on how and how much our websites are used. Single users cannot be identified from these reports.

Our customer service chat uses cookies to identify sessions. Cookies together with device information are used by the chat software to identify one user from the next in order to enable functionality and service.

The videos on the site are embedded from YouTube. By opening the video, you accept YouTube's Terms of Use (youtube.com).