Skip to main content Skip to login Skip to sitemap

Hämmästyttävä härveli: tarina energiasta

Hämmästyttävä härveli: tarina energiasta

Meidän on saatava se alas! Kun Kekomielen ötökät heräävät talvihorroksesta, pesän yläpuolella roikkuu suuri siivekäs härveli. Mikä ihme se on, ja miten se on päätynyt kotipuuhun? Ja kuinka vekottimen ikinä saa siirrettyä ilman, että se putoaa ja murskaa pesän tuusan nuuskaksi? Riikkinen, sen toverit Tarmo ja Puhti sekä mittarimato Oukka pääsevät matkalle kaupunkiin etsimään tykötarpeita kiireelliseen pelastusoperaatioon. Reissussa koetaan vauhdin hurmaa ja vaarallisia tilanteita sekä hämmästellään monenmoisten härveleiden toimintaa. Mutta sitten yllättää nälkä – loppuuko virta pelastajiltakin? Hämmästyttävän härvelin hulvaton tarina tutustuttaa lukijan energiaan. Se kannustaa pohtimaan ja kokeilemaan, miten energia ilmenee ja mihin sitä tarvitaan. Mistä energiaa voisi säästää ilman, että elämä muuttuu huonommaksi? Teos on Helsingin yliopiston tiedekasvatuksen asiantuntijoiden kanssa ideoidun sarjan neljäs, itsenäinen osa. Se on suunnattu erityisesti 6–9-vuotiaille.

Log in

Book info

Author Laajarinne, Jukka, kirjoittaja.
Reader Kärnä Usva
Contributors

Luoma, Mari, taiteilija,

Language fin
Duration 43 min
Publication info Helsinki Gaudeamus 2023 (Helsinki Book Brothers 2023)
Physical description äänikirja Daisy 2.02 (43 min)
Notifications Yhteistuotanto kustantajan kanssa.Teksti: Jukka Laajarinne ; kuvitus: Mari Luoma.Sarjan neljäs, itsenäinen osa.
Original publication info Helsinki, Gaudeamus 2023. 47 s. 978-952-345-209-1.
Keywords energia energialähteet energiansäästö hyönteiset kaunokirjallisuus kertomukset kuvakirjat last lastenkirjallisuus madot seikkailu suomenkielinen kirjallisuus sähkö tiedekasvatus tutkimusmatkat