Skip to main content Skip to login Skip to sitemap

Murharyhmä. 1, Tosiasiaa törkeästä väkivaltarikollisuudesta /

Murharyhmä. 1, Tosiasiaa törkeästä väkivaltarikollisuudesta

Helsingin poliisin murharyhmä kuuluu kiistatta suomalaisten rikostutkijoiden arvostetuimpaan joukkoon. Vuonna 1997 väkivaltarikostutkijat alkoivat toimittaa samannimistä lehteä, jota ei voinut ostaa kioskeilta tai tilata koteihin. Murharyhmää on jaettu poliiseille, ministeriöihin, kansanedustajille, pelastajille ja lehtien toimituksiin. Siitä on tullut kurkistusaukko vakavaan väkivaltarikollisuuteen ja sitä työssään päivittäin kohtaavien poliisien mieleen, taktiseen ja rikostekniseen tutkintaan, oikeuslääketieteeseen, rikoshistoriaan ja aikansa rikosilmiöihin. Nyt poikkeukselliseen aineistoon voi ensimmäistä kertaa tutustua valikoiduilta osin kirjana. Lukija pääsee katsomaan rikostapauksia suoraan ammattilaisten silmin, ilman median suodattimia. MIKKO GUSTAFSSON on rikos- ja oikeustoimittaja. Hän työskentelee tällä hetkellä Helsingin Sanomissa. Gustafsson on julkaissut yhdessä Jantso Jokelinin kanssa tietokirjan Keputabu (2016) sekä Janne Huuskosen kanssa kirjoitetun tietokirjan Kultainen vasikka – Järjestäytynyt rikollisuus Suomessa (2019). JANNE HUUSKONEN on kirjailija, viestintäjohtaja ja palkittu toimittaja. Hän oli osana STT:n työryhmää, joka voitti vuonna 2017 Bonnierin Suuren journalistipalkinnon Vuoden juttu -sarjan. Huuskonen on julkaissut yhdessä Mikko Gustafssonin kanssa tietokirjan Kultainen vasikka – Järjestäytynyt rikollisuus Suomessa (2019) sekä romaanin Täydellinen päivä (2021).

Log in

Book info

Reader Pajunen, Jarkko
Language fin
Duration 12 h 5 min
Publication info Helsinki Kustannusosakeyhtiö Siltala 2022 (Helsinki Book Brothers 2022)
Physical description äänikirja Daisy 2.02 (12 h 5 min)
Notifications Yhteistuotanto kustantajan kanssa.Kirjoittajat: Ursula Vala [ja muita].Tekstit julkaistu aiemmin samannimisessä lehdessä.
Publication info Helsinki, Kustannusosakeyhtiö Siltala [2022]. 364 s. 978-952-388-016-0.
Keywords esitutkinta henkirikokset historia kokemukset oikeuslääketiede poliisit (ammatit) rikolliset rikollisuus rikosetsivät rikospoliisi Suomi tekninen rikostutkinta väkivaltarikokset