Gå till innehåll Hoppa till inloggning Hoppa till sidkarta

Broschyrer och utbildningar

Broschyrer för bibliotek

Du kan beställa Celias broschyrer helt utan kostnad. Broschyrer finns på svenska och på finska.

Botten för reklam och information om evenemang

  • Botten för information om evenemang: en illustrerad word-fil i storlek A4 som kan redigeras, och som biblioteket kan komplettera och skriva ut för att göra reklam för presentation av Celias talbokstjänst
  • Reklamblankett för Celia-priset (word-fil som kan redigeras, och som biblioteket kan skriva ut och lägga fram. Också pdf-versionen kan skrivas ut.)

Riksomfattande utbildning

Tillgänglighetsutbildning för allmänna bibliotek 23.11.2017

Projektet Tillgänglighet landar på biblioteken erbjuder utbildning kring aktuella frågor i Mika Waltari -salen på Tölö bibliotek 23.11.2017. Projektet ägs av Helsingfors stadsbibliotek och stöds av undervisnings- och kulturministeriet.

Dagens program

12:30-13:00 Strategi och lag om ökad tillgänglighet: Susanne Ahlroth, överinspektör, Regionförvaltningsverket
13:00-13:45 Tillgänglighetsrekommendationer för allmänna bibliotek som redskap för likvärdig service: Minna von Zansen, direktör, kundrelationer, Celia
13:45-14:15 Det inkluderande och normkritiska biblioteket: Rita Paqvalén, verksamhetsledare, Kultur för alla
14:15-14:30 Kaffepaus
14:30-15:00 Bibliotekskund med synnedsättning: erfarenheter: Sune Huldin, ordförande, Förbundet Finlands Svenska Synskadade rf.
15:00-15:30 Landskap i förändring. Uppsökande verksamhet vid Helsingfors stadsbibliotek: Karoline Berg, bibliotekschef, Helsingfors stadsbibliotek
15:30-16:00 Diskrimineringslagstiftningen förpliktigar biblioteken: Aija Salo, överinspektör, Diskrimineringsombudsmannens byrå
Dagens moderator är bibliotekschef Karoline Berg.
Anmäl dig till https://my.surveypal.com/Tillganglighetsutbildning senast 7.11.2017.
Programmet kan också följas via Bibliotekskanalen.

Också Celia anordnar utbildning för de allmänna biblioteken flera gånger om året, den största delen anordnas på finska. Du hittar utbildningstider och -platser i biblioteken.fi fackkalendern.

Biblioteksspecifik utbildning

Ditt bibliotek, din pool eller din högskola kan be om utbildning i användningen av Celias tjänster.

I allmänhet anordnas utbildningen i form av distansutbildning på 1–2 timmar med Lync- eller Skype for business som är lätta att använda.

Föreslå en tidpunkt som passar er eller fråga mer på adressen elina.kilpio@celia.fi (allmänna bibliotek) eller susanna.yla-havanka@celia.fi (högskolebibliotek)