Verkkopalveluiden usein kysytyt kysymykset

Sisällys

Kirjautuminen

• Tunnukset kadoksissa
    • Kaikki unohtuneet tunnukset voi palauttaa Celianet-sivulla siihen sähköpostiin, joka on asiakastiedoissa.
    • Huomaa, että Celianetiin ja Pratsam Readeriin on eri salasana, vaikka käyttäjätunnus on sama. Voit palauttaa molemmat salasanat sähköpostiisi kuten edellä.
  • Kirjautuminen tunnuksilla ei onnistu
    • Celianetiin ja Pratsam Readeriin on eri salasana. Tarkista, että olet kirjautumassa Celianetiin Celianet-salasanalla ja kuuntelusovellukseen Pratsam Reader -salasanalla. Voi palauttaa tunnukset sähköpostiisi Celianet-sivulta.
    • Varmista, että olet kirjoittanut salasanan oikein. Kirjoita salasana merkki merkiltä. Jos kopioit salasanan, tarkista, ettei alkuun tai loppuun tule ylimääräisiä välilyöntejä.
  • Olen rekisteröijä ja rekisteröintitunnukseni ei toimi
  • Tunnusviesti ei avaudu tai sen perilletulossa on ongelma
    • Tunnusviestin voi lukea 60 päivän ajan, mutta ainoastaan siltä laitteelta, jossa avaa viestin ensimmäistä kertaa.
    • Jos tunnusviesti on vanhentunut, tilaa tunnukset uudelleen sähköpostiisi Celianetistä.
    • Tarkista, onko tunnusviesti mahdollisesti roskapostikansiossa.
    • Palomuuriasetukset voivat estää turvasähköpostiviestin vastaanoton.
  • Automaattisesti lähetettyjen salasanojen vaihtaminen helpommiksi
    • Voit vaihtaa sekä Celianet- että Pratsam Reader -salasanan haluamaksesi sanaksi Celianetissä. Kirjaudu Celianetiin, mene kohtaan Omat tiedot ja valitse Vaihda Celianetin salasana / Vaihda Pratsam Reader -sovelluksen salasana.
    • Huomaa, että salasanan pitää olla vähintään kahdeksan merkkiä pitkä. Voit käyttää kirjaimia ja numeroita, mutta vain näitä erikoismerkkejä @#$* Välilyönti tai &-merkki eivät käy.

Lainaaminen

• Kolme eri lainaustapaa: milloin käytän mitäkin?
    • Valitse lainaustapa kuuntelu sovelluksessa silloin, kun haluat kuunnella kirjaa puhelimessa tai tabletissa Pratsam Reader -sovelluksella. Sovellus toimii iOS- ja Android-laitteissa.
      Voit lainata kirjan Celianetissä tai suoraan itse sovelluksessa. Kun lataat kirjan Pratsam Readerin Kirjahylly-tilassa offline-kuunteluun, voit kuunnella sitä myös ilman verkkoyhteyttä.
    • Valitse lainaustapa kuuntelu Celianetissä, kun haluat kuunnella kirjaa tietokoneella. Kirjan kuunteleminen Celianetissä tapahtuu selaimella ilman erillistä kuunteluohjelmaa ja vaatii jatkuvan verkkoyhteyden. Kuuntelun voit käynnistää Celianetin Omat lainat -sivulta.
    • Jos aiot kuunnella kirjaa jollakin muulla kuuntelulaitteella, valitse lainaustavaksi kirjan lataus tiedostona ja siirrä kirjatiedostot sen jälkeen kuuntelulaitteellesi.
  • Laina-aika ja eräpäivä: miksi kirja yhtäkkiä poistuu sovelluksesta?
    • Laina-aika kirjoille on neljä viikkoa (poikkeuksena oppikirjat, joiden laina-aika on 18 kuukautta). Tämän jälkeen kirjat poistuvat automaattisesti lainatiedoistasi, ja samalla kuuntelusovelluksesta. Voit jatkaa laina-aikaa uusimalla lainat Celianetissä Omat lainat -sivulla ennen laina-ajan päättymistä.
    • Lainan eräpäivä kertoo ajankohdan, jolloin kirjan laina-aika päättyy ja kirja poistuu lainatiedoista.
  • Lainan uusiminen: lainan eräpäivä ei muutu, vaikka saan ilmoituksen uusimisen onnistumisesta
    • Lainan uusiminen ei onnistu, jos kirjaan kohdistuu toisen asiakkaan tekemä varaus.
    • Uusiminen ei onnistu myöskään silloin, jos kirja on siirtynyt lainoihin varauksista.
    • Edellisissä tapauksissa voit lainata kirjan uudestaan lainan eräännyttyä.
  • Lainan poistaminen
    • Voit poistaa lainan lainatiedoistasi Celianetin Omat lainat -sivulla, jossa jokaisen lainatun kirjan kohdalla on painike Poista laina.
    • Huomaa, että jos poistat lainan sovelluksessa, laina poistuu vain Pratsam Readerin kirjalistasta, ei lainatiedoistasi. Jos haluat lainata kirjan uudestaan sovellukseen, poista kirja ensin lainoistasi Celianetissä Omat lainat-sivulla.
  • Miksi verkkokuuntelijana en voi poistaa kirjaa lainoista?
    • Jos kirja on lainautunut kirjakerhopalvelun kautta, ei lainaa voi toistaiseksi poistaa.

Kirjan kuunteleminen

Pratsam Reader -sovellus:

• Saan ilmoituksen “not allowed to read this item”
    • Ilmoitus voi johtua useasta eri syystä.
    • Jos kirja on ladattuna offline-tilaan, palauta lataus. Kuuntele kirjaa hetki, ennen kuin lataat sen offline-tilaan. Jatka kuuntelua suoratoistona, kunnes lataus on valmis.
    • Palauta kirja Celianetissä ja lainaa se uudelleen.
    • Laitteessa kannattaa olla päällä vain joko mobiilidata tai WLAN -yhteys.
    • Kirjassa voi olla vikaa: kokeile toimiiko kirja suoratoistona tai offline-tilaan ladattuna.
    • Jos et saa kirjaa toimimaan, ota yhteys Celian asiakaspalveluun.
  • Android 9 -käyttöjärjestelmä aiheuttaa vikatilanteita sovelluksessa
    Esim. kuuntelu pätkii tai ohjelma kaatuu systemaattisesti aina kun näyttö sammuu.
  • Lataa itsellesi Pratsam Reader -sovelluksen uudistettu Android-versio, joka on nyt valmis betatestaukseen.
    • Tieto siitä, oletko jo Beta-testaaja, löytyy Google Play -sovelluskaupasta Pratsam Reader -sovelluksen sivulta. Jos olet testaaja, päivitä sovellus.
    • Jos et ole vielä testaaja, voit lisätä itsesi testausryhmään Google Play-sovelluskaupassa. Mene sovelluksen tietosivulle ja selaa sivu loppuun. Valitse kohta ”Ryhdy Betatestaajaksi”. Testaajaryhmään lisääminen vie jonkin aikaa.
  • Toinen vaihtoehto kirjojen kuunteluun on maksuton Dolphin EasyReader -sovellus.
    • Lataa sovellus Google Play – tai App Store -sovelluskaupasta.
    • Rekisteröidy sovelluksen käyttäjäksi, jotta voit käyttää sitä. Käyttö on maksutonta.
    • Lainaa kirjat Celianetissä ladattavaksi.
    • Lataa kirja kännykällä tai tabletilla.
    • Avaa kirja EasyReader-sovelluksessa.
  • Lataus offline-tilaan poistuu
    • Lataa kirja uudelleen offline-tilaan.
    • Vinkki: kokeile kuunnella hetki kirjaa suoratoistona ennen offline-tilaan latausta ja lataa vasta sitten.
  • Miten siirryn kirjassa eteen- tai taaksepäin?
    • Valitse sovelluksen asetuksista käyttöösi helppo navigointi.
    • Kun kuuntelet kirjaa ja haluat kelata, oletussiirtymänä on Kaikki tasot. Näpäytä Kaikki tasot -kohdasta ja muuta siirtymää. Valittavanasi on kaikki tasot, lause, sivu, 2 minuuttia, 30 sekuntia, 5 sekuntia, taso 1 sekä taso 2.
  • Toimiiko sovellus ulkomailla?
    • Sovellusta ei voi ladata ulkomailla.
    • Sovellukseen voi kirjautua ja sillä voi kuunnella kirjoja ulkomailla, kunhan ohjelma on ladattu Suomessa kännykkään tai tablettiin.
    • Ulkomailla voi kuunnella kirjoja myös suoratoistona Celianetin kautta.

Celianet-kuuntelu:

• Puskurointi
    • Tiedonsiirto tapahtuu paketeissa ja vaihtelevalla nopeudella riippuen verkon kuormituksesta. Yleensä joudutaan ensin jonkun verran puskuroimaan (varastoimaan dataa eli äänikirjaa muistiin), jotta tiedosto toistuu sujuvasti, ilman häiriöitä tai äänikirjan pätkimistä.
  • Saan ilmoituksen ”selainta ei ole tuettu, jatka kuitenkin”
    • Jatkaminen on turvallista.
    • Uudet selainversiot päivitetään Celianet-kuuntelun tietoihin neljä kertaa vuodessa. Jos käytössä oleva selainversio on niin uusi, että tietoa siitä ei ole vielä ehditty päivittää Celianet-kuunteluun, tulee kyseinen ilmoitus.

Tarvitsetko lisää apua?

• Jos et löydä näistä apua, ota yhteys Celian asiakaspalveluun, palvelut@celia.fi
  • Lisäksi käytössäsi on Facebook-ryhmä Celian verkkopalvelujen tuki