Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Valintakoekirjojen tilaaminen

Tilauksen tekeminen valintakoeaineistosta

Kevään 2019 yhteishaussa hakevien on tilattava valintakoeaineisto viimeistään 3.4.2019. Valintakoekirjoja ei tarvitse tietää tilausvaiheessa. Riittää, että kerrot, mihin olet hakemassa. Ennen kuin voit tilata valintakoekirjoja sinun täytyy rekisteröityä Celian asiakkaaksi. Tilaus tehdään Celian sivujen verkkolomakkeella.

Yhteishaun ulkopuolella korkeakouluun pyrkivien tulisi olla yhteydessä valintakoeaineistosta Celian asiakaspalveluun.

Celia tuottaa valintakoekirjat saavutettavaan muotoon nopeutetusti, tällä sivulla kerrottujen tuotantoperiaatteidensa mukaisesti. Määräajan jälkeen tulleita tilauksia emme voi ottaa tuotantoon saavutettavan version edellyttämän tuotantoajan takia. Valintakoeaineistoa ei julkisteta ennen kuin korkeakoulu on julkistanut sen.

Jos tarvitset itse valintakokeessa valintakoeaineiston muokkausta, ota mahdollisimman varhain yhteyttä valintakokeen järjestäjään.

Valintakoekirjojen tuotantoperiaatteet

Koneäänisinä DaisyTrio-kirjoina tuotetaan:

Kokonaiset kirjat

  • ensisijaisesti koneäänenä suomen-, ruotsin- ja englanninkielisistä teoksista. Jos koneäänituotanto ei ole mahdollista, tuotetaan äänikirjana, jos aikataulu on vähintään 1 vko/50 luettavaa sivua.
  • muut kielet vain erikseen neuvoteltuna.

Artikkelit

  • ensisijaisesti koneäänenä suomen-, ruotsin- ja englanninkielisistä teoksista.
  • muita kieliä ei tuoteta. Voit käyttää maksutonta RoboBraille-palvelua saadaksesi tekstin saavutettavaan muotoon. Teksti lähetetään palveluun sähköpostitse ja saat sen takaisin haluamassasi muodossa, esim. mp3-tiedostona.
  • Valintakoekirjat tuotetaan pyydettäessä pistekirjoina tai elektronisina kirjoina. Kielirajoituksena harvinaiset kielet (kuten japani, kiina, arabia ja niin edelleen).