Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Valintakoekirjojen tilaaminen

Tilauksen tekeminen valintakoeaineistosta

Kevään 2019 yhteishaussa hakevien on tilattava valintakoeaineisto viimeistään 3.4.2019. Valintakoekirjoja ei tarvitse tietää tilausvaiheessa. Riittää, että kerrot, mihin olet hakemassa. Ennen kuin voit tilata valintakoekirjoja sinun täytyy rekisteröityä Celian asiakkaaksi. Tilaus tehdään Celian sivujen verkkolomakkeella.

Jos hakuprosessi on kaksivaiheinen ja tarvitset esivalintakokeen materiaalin lisäksi myös varsinaiseen valintakokeeseen etukäteismateriaalin, tilaa se erikseen lomakkeella Celiasta.

Yhteishaun ulkopuolella korkeakouluun pyrkivien tulisi olla yhteydessä valintakoeaineistosta Celian asiakaspalveluun.

Celia tuottaa valintakoeaineistot vain tilauksesta. Määräajan jälkeen tulleita hankintaehdotuksia emme käsittele, koska saavutettavan version tekeminen vaatii riittävän tuotantoajan. Valintakoeaineisto julkaistaan vasta sen jälkeen, kun korkeakoulu on julkistanut sen.

Valintakokeen muokkaaminen

Jos tarvitset itse valintakokeen saavutettavassa muodossa, ota mahdollisimman varhain yhteyttä valintakokeen järjestäjään.

Valintakokeiden ennakkomateriaalin tuotantoperiaatteet

Valintakoekirjat

  • Valintakoekirjat tehdään ensisijaisesti koneäänisinä suomen-, ruotsin- ja englanninkielisistä teoksista. Jos koneäänituotanto ei ole mahdollista, saatetaan harkinnan mukaan tuottaa aineisto saavutettavana e-kirjana, jossa ääni tuotetaan asiakkaan omilla laitteilla tai sovelluksilla.
  • Muut kielet voidaan tehdään vain harkinnan mukaan, erikseen neuvoteltuna.
  • Kirja tehdään, jos sitä ei ole saatavissa saavutettavassa muodossa jostain muualta. Celia ei tuota valintakoeaineistoa esimerkiksi silloin, jos valintakoeaineistona on lukion oppikirja, joka on saatavissa kustantajan digikirjana, jonka sisältö on kuunneltavissa.
  • Valintakoekirjat voidaan tehdä pyydettäessä, harkinnan mukaan, pistekirjoiksi tai elektronisiksi kirjoiksi. Kielirajoituksena harvinaiset kielet (kuten japani, kiina, arabia ja niin edelleen).

Artikkelit

  • Artikkelit tehdään ensisijaisesti koneäänisinä suomen-, ruotsin- ja englanninkielisistä teoksista. Jos koneäänituotanto ei ole mahdollista, saatetaan harkinnan mukaan tuottaa aineisto saavutettavana e-kirjana, jossa ääni tuotetaan asiakkaan omilla laitteilla tai sovelluksilla.
  • muita kieliä ei tuoteta. Voit käyttää maksutonta RoboBraille-palvelua saadaksesi tekstin saavutettavaan muotoon. Teksti lähetetään palveluun sähköpostitse ja saat sen takaisin haluamassasi muodossa, esim. mp3-tiedostona.